Avun hakemisesta ja päätöksen saamisesta

Olen ollut yli kymmenen vuotta naimisissa nettipelaamisen kanssa, välillä enemmän välillä vähemmän. Nyt jälleen pelattu, itketty, mietitty vaihtoehtoisia poistumisteitä tästä piinasta, petetty perheen luottamus jne.

Mistä saa apua? Jos vaihtoehtona ei ole paikallinen a-klinikka eikä kriisikeskus. Tähän on syynä työkytkökset. Asun kaukana pääkaupunkiseudusta, jossa taasen tuntuu olevan enemmän eri vaihtoehtoja sairaille. Yksin selviytymistä olen harrastanut tähän saakka, mutta jossain vaiheessa tämä on taas saanut minusta yliotteen. Myönnän ongelmani, mutten ole halukas myöntämään sitä koko maailmalle. Toivon, että saisin jatkaa elämäni muilla rooleilla eikä tämä peliminä saa pääosaa mun elämästä. Miten muut toimii tämän kanssa? Toki mun läheiset tietää. Puhumaan meneminen likelle omaa työtä on mulle liian suuri kynnys.

Moikka! Itse olen samasta syystä pidättäytynyt avun hakemisesta livenä. Tosin nyt olen estänyt pelaamisen laittamalla sähköpostin sadoille kasinoille ja tämän ansiosta itse ongelmaköyttäytyminen on nyt poissa. Onko sun mahdollista käydä jossakin muualla kuin asuinkunnassasi? Nykyisinhän esim. Kelan psykoterapia voi toteutua myös videovälitteisesti. Se kuitenkin edellyttää hoidon käynnistämisen livenä.

Ilmaisia tukimuotoja ovat tietenkin myös mm. Peli poikki -ohjelma ja vertaispuhelu ja nettiryhmät (viimeksi mainitusta ei kokemusta itsellä).

Tsemppiä ja voimia riippuvuuden selättämiseen!

Riippuvuuksissa saattaa pyöriä ajatuksissa. “Itse olen ongelmani aiheuttanut ja itse siitä myös selviän ja nyt aion olla vahva. Mutta tuossa äärettömässä itsevarmuudessa voi olla heikkous.”

Tuossa on vielä linkki vanhaan salkkariin missä puhutaan alussa itsevarmuudesta ja siihen liittyvästä heikkoudesta youtu.be/XBKRZNHsx4A