Avokatkaisuhoito ja sen jälkeen juominen?

Hei.
Olen hiukan miettinyt, että onko avokatkaisuhoidon jälkeen kehoon jääneillä diapamin jäämillä terveysriskejä, jos sattuu hoidon jälkeen juomaan esim puolen viikon päästä. Onko tällä palstalla kokemusta?
Diapamista olen lukenut, että se voi olla kehossa jopa kolme viikkoa, mutta onko se jo sellaisessa muodossa, että sillä ei ole alkoholin kanssa enää mitään yhteisvaikutusta?

Alkoholin juominen on sinänsä terveysriski, as we know. Alkoholiriippuvaiselle se on vielä isompi riski. Ei voi oikein vastata niinkään, että ei ne bentsot enää mitään vaikuta, senkun ryyppäät vaan.

Se, miten kauan bentsot pysyy elimistössä, riippuu tietysti aika paljon annostuksista ja käytön pituudesta. Vaikka niitä elimistössä olisi viikkojakin eli ne näkyisivät vielä esim. huumetesteissä, ei tarkota että ne vaikuttaisivat keskushermostoon yhtä kauan.

Lääkkeiden kanssa alkoholi on varmaan tavalla tai toisella aina terveysriski. Omalla kohdallani päihteiden käyttö aikanaan meni siihen, että olin itse itselleni pahin terveysriski. Nyt mietittynä on ihme, ettei elimistöni tuhoutunut kokonaan, sen verran paljon bentsoja ja muita lääkkeitä viinalla alas huuhtelin.

Tärkeintä tässä asiassa taitaisi olla muistaa se, että rauhoittavat viinan kanssa käytettynä, saattavat vaikuttaakkin aivan päinvastaisesti. Omalla kohdallani olin väkivaltainen käytettyäni viinaa sekä rauhoittavia sekaisin.

Tärkeintä kuitenkin kai on se, ettei itselleen petaa juomista sillä, että mikäli joku kertoisi bentojen käytön yhteydessä, ettei nämä viinan kanssa vaikuta haitallisesti terveyteesi.Niin tai näin, eiköhän raitis päivä olisi meille kaikille se paras vaihtoehto, tänään? Siis kulkekaamme sitä kohden, askel kerrallaan.

Itse olen vähäntämässä koko ajan juomista ja välillä lopetan sen jopa kuukausiksi,mutta välillä on sattunut repsahduksia ja joutunut turvautumaan lääkkeisiin, mutta pelkästään vieroitusoireissa. Itsellä ei ole mitään halua käyttää lääkkeitä ja viinaa yhtäaikaa ja siksi kyselen, että juuri ei tulisi vahingossa yhteisvaikutusta ja jotakin vahinkoa päälle. Muisti pätkii nykyisin koko ajan muutenkin, joten ainakaan mitään sekakäytön aiheuttamia lisäoireita en kaipaa. Olisi hyvä saada jostakin faktaa, että onko niillä betsojen jäämillä kehossa yhteisvaikutuksia alkoholin kanssa, mutta mistään en ole sellaista tietoa löytänyt, vaan enemmän aina pelkästään yhtäaikaa käytöstä, kun puhutaan sekakäytöstä.

Omasta kokemuksesta ylläolevaa analysoiden, juomisesi ei vaikuttaisi olevan kovin hallittua? Toisaalta vaikuttaisi, että halua olisi, mutta keinot puuttuvat. Siis jos mietin, että tarvitsee bentsoja vieroitusoireisiin.

Tähän on pakko kysyä, että sikäli jos linkittäisin tähän sinulle raudanlujaa faktaa siitä, että bentsot poistuvat elimistöstäsi 49 vuorokauden kuluttua kokonaan, niin sillä tiedolla tekisit, mitä? Itselläni vain tästä tulee se mieleen, että onko tuolla tiedolla sinällään mitään merkitystä, koska kuitenkin sinun ensimmäisenä tulisi ymmärtää se, ettei ongelmasi ole nuo bentsojen ja viinan mahdolliset negatiiviset vaikutukset elimistöösi yhdessä, vaan ajatustapa, jolla asiaan suhtaudut. Omasta kokemuksestani kertoen, niin kauan kuin ajattelin voivani jollain tutkimuksella vakuuttaa itseni ja siinä samalla varsinkin muut ihmiset siitä, ettei juomiseni haittaa, niin kauan minulla oli juomisen vastenmielisyydestä huolimatta takaportti raollaan juomaan.
Mielestäni tässä kohtaa kuvastuu se holistinen ongelma, että ihmiset saavat hoidon sijasta yleisesti vain lääkitystä ongelmaan. Niin kauan kuin ihmisessä ei tapahdu ajatustavan muutos, suhteessa juomiseen, niin kauan täälläkin voidaan jakaa linkkejä erilaisiin tutkimuksiin, joiden nojalla jokainen joka vielä haluaa juoda, voi tuon tehdä.

En millään tavalla halua tuomita, enkä saarnata. Ainoastaan herättää miettimään sitä, mikä loppupeleissä tässä on ongelma. Juominen/bentsot, vai syvemmällä olevat ongelmat, joiden vuoksi edellä mainittuja käyttää.

Tulee mieleen oma syksyni 2008. Olin kesällä ollut hoidossa juoppohulluuskohtauksen takia, mutta jo reilun kuukauden raitistelun jälkeen soittelin A-klinikan hoitsulle kysyäkseni mahdollisuutta “kohtuukäyttöön” noin terveyden kannalta. Lupa juoda tietenkin irtosi, kun lupasin olla kunnolla, ja siitäpä se juomiseni loppukiri alkoikin. Pari kertaa muistin ottaa ikään kuin päätäni tunnustellen, mutta kun en sitten seonnutkaan, useamman päivän kupittelut saattoivat jatkua. En ollut oppinut mitään siitä hoitoon joutumisestani, kun tuntui edelleen tarpeelliselta jatkaa juomista.

Ai niin, silloin kesällä sieltä hoidosta päästyäni join jo viikon kuluttua neljän päivän putken, minkä jälkeen olin jokusia päiviä melko ulapalla. Olikohan siinä osasyynsä, kun olin saanut siellä hoidossa diapam-kyllästyksen? Järki ei luistanut ollenkaan sinä kesänä, pikemminkin lipsui.

Tarkoitukseni ei ole siis vähätellä Rauhankaipuun kysymystä. Siitä vain tulee jotenkin tutulla tavalla esille se alkoholistin ajattelutapa, joka oli minullakin hallitseva vuosia. Sitä on ehkä helpompaa ymmärtää siitä lähtökohdasta, että juomisen mahdollisuuden turvaaminen on ihmiselle tärkeintä, terveyden tms. seikkojen ollessa näennäisiä huolenaiheita. Minuakin huoletti juoppohulluuden jälkeen se mahdollisuus, että joutuisin lopettamaan alkoholinkäytön kokonaan.

–kh

Kiitos. Tässä on senkaltaista tietoa, mitä haen. Saunan puolella yritin keskustella samasta asiasta, mutta tuli pelkkää vittuilua. Täällä on paljon asiallisempaa tulkea ja keskustelua.

Myönnän, että paras olisi saada vähennettyä alkoholinkäyttö sellaiseksi, että ei koskaa tarvitse lääkkeitä oireisiin, tai lopettaa kokonaan, mutta sitä ennen pitää minimoida terveysriskit parhaansa mukaan.

Täs on varmaan vaan kyse haluuko juua vai eikö haluu. Päätöstä omaa. Kaaleppinen on muuten hyvin rare hlö sekavuuskäytön jäljiltä henkiin jääneenä syväluotaaviin aatelmiin kykenevä selviytyjä. En ois itekään uskonut kirjan tarinan pohjalta selviytymistarinaan todelliseen, on se mahdollista. Uravalinta taitaa osua just kohilleen. Itellä lähti järki jo ysärillä ja pysyvästi, joten siitä ei tarvii olla huolissaan, sillä hyvin tulen toimeen aamuisin fillarilla ja tosielämäs juttuun lähes kaikkien kaa tai about 87 % tapaamastani väestöstä ymmärtänee asiani perimmäisen tarkoituksen. Pentsokyllästys ei jääne pysyväksi tilaksi, voi se tolettomalla haitata pitempään. Sekamixaus alcolla on takuuvarmin tapa joutua hankaluuksiin kaikilla lisäkemikaaleilla ja Pentsoja hamuavan kannattaa miettiä mitä sit 10-15 vuotta tästä, hä ja jääkö koukkuun ja kun jää, ei pääsekään eroon kuten alcosta omasta mielestäni paljon helpommin. dodiin, ompahan asia voinut muuttua tai ei ookaan. :mrgreen:
Eihän se mtn meinannu holinkaan osalta, ite on koettava. selvinpäin parempi ja pian pääsee seuraamaan tahtomattaan vapun onnistuneita ördäriporukoita. Totuus on sieltä jostain poissa, vaan ihana oli aamu tänäänkin. mukavia päiviä keväisii :slight_smile:

edittii: saunas meno on eri, tavoitteet toisia, kyse on mitä haluaa päivältään ja miten (ja minkä) lopettaa…

Huhtikuussa pelkästään 2 juomapäivää viime viikon viikonloppuna. Hyvin on mulla vähentynyt juomat. Joskus aiemmin on ollut välillä katkontarve ja sekin avokatko eli ei sellaista määrää kuin kyllästyshoito. Silti joskus jo seuraavana viikonloppuna on ollut jokin meno ja huolettanut, että onko tämä juominen nyt vieläkin vaarallisempaa. Siksi tuon huolen seurauksena tämä ketju ja siellä Saunassa myös. Saunassa joku veti herneen nenään, vaikka luulisi, että siellä puolella jopa vähemmän tällaisista kysymyksistä närkästyisi.

Juu katos, pitää olla meriittejä merkittäviä alalta, jos haluu saunomaan. Eipäsillä, on pari erittäin taitavaa kirjoittajaa sielläpuolen, apuja jakavaa ja kannustavaa, jos sattuu sellanen pykälä olemaan silmäs… maailmat eivät ihan kohtaa ja taustat on erilaisii, vaikka ei täälläkään niin puhtosen muotin mukaan kukaan ole elänyt tai ole tietynlainen… mitäkö yritin sanoo, ihmiset on kaiken kaikkiaan persoonia ja toiset on sekaisempii ja moniulotteikkaita käytökseltään. Joskus kasarilla luin, että ei iso ilmapallo oo sairas, jos se ei mahdu pienen sisään eli jos ei riitä 20 paukkua illassa, toiminta ei mahdu sille asetettuihin mittoihin. :mrgreen:
On se sairautta, josta toipuminen yksilöityy hlön luonteen piirroksen mukaan eli asenne ja itsetuntemus kartalla. Auttaa, kun puhelee ja kirjottelee. Itsellä oli ehkä 10:n vuoden hiljasuus elämäs, huonoo aikaa, koettua ja mennyttä, kuten tämäkin päivä huomenna, jota ootan ihan vapaan muodossa ja alkaa dågin uitatus ite kuivilla pysyen, onnistuen. :slight_smile: tilannehan on hyvä, kun vähenee, sillä se enteilee loppumista ja uuden alkamista, niin varmaa kuin mikään on, melko tai yritystä ainakin, janoisuus voi vappuna olla joillain tarttuvaa, vaan ei sitä tartuntaa silti oikeesti tarvii. :slight_smile:

later on… ponus-editti: ymmärrän närästyksen saunan kirjotuksista, kattelin ja totesin: ei niistä kannata päiväänsä pilata, vaan jättää omaan arvottomuuteensa tällä kertaa…

Jep. Selvitin asiaa. Kyllästyshoidon jälkeen ainakin se viisi päivää on turvallista odotella, vaikka kuinka riippuvuus iskisi päälle. Toisaalta yleensä siellä laitoksella ollaan se noin viikko eli että ollaan taas turvallisemmalla alueella.
Mukava olla nyt selvinpäin vappuna. En kyllä lupaa lopettaa, mutta juuri nyt ei janota ja toivottavasti ei ihan lähiaikoina.

Tämän alkojolin kanssa on vähän sillä tavalla, ettei kohtuukäytön kanssa kannata itseään kiduttaa. Toinen hyvä vaihtoehto on juominen ja toinen hyvä vaihtoehto on lopettaminen. Juominen lyhentää elinikää keskimäärin kymmenen vuotta. Se ei sinällään haittaa mitään, sillä siellä elämän loppupäässä se juova elämä ei oikein elämisen arvoiselta tunnukaan.

Tämä lopettaminen on sitten taas aivan omanlaisensa seikkailu. Sellainen tosimiehille tarkoitettu, jossa elämä nautitaan raakana ja vissy ilman kossua. Naisen voi pikkujouluaikaan käydä hakemassa suoraan autolla taksijonosta - yleensä joutuu käymään sisällä ravintolassa vilauttamassa autonavaimia. Tällaista raitista elämäntapaa en mitenkään mainosta - on siinäkin omat hankaluutensa, mutta se kohtuukäyttö on pelkkää itsepetosta :smiley: