avioero ja yrittäminen

Onko kenelläkään mitään tietoa käytännössä kun on ns torppariyrittäjä (ei palkkaa) ja tulee avioero. Jääkö siihen totaalisesti ilman yhteiskunnan tukia?

En tiedä noista yrittäjyysasioista, mutta hyvä allekirjoitus sulla :slight_smile:

No kiitos, kiitos. :smiley:

Tää tieto nyt olisi tärkeä, jotta saan ajatukset johonkin suuntaan kulkemaan. Olen huomannut, että joitakin yrittäjiä tälläkin palstalla pyörii.

Saisit varmasti nopeimmin asiantuntevaa tietoa ottamalla yhteyttä paikalliseen yrittäjäjärjestöön tai oikeusaputoimistoon. En yhtään epäile täällä olevien yrittäjien tietoja, mutta nuo voisivat olla nopeimmat kanavat juuri sinun tapaustasi koskevissa asioissa.

Nykypäivänä taitaa jopa yrittäjä saada työttömyystukea, jos ei tuloja ole. Mutta kannattaa selvitellä asiantuntijoilta tosiaan.

Yrittäjä olen, mutta vaikea neuvoa, kun en tiedä tilanteestasi tarpeeksi. Mutta sen tiedän, että täysin sosiaaliturvan ulkopuolelle ei yrittäjäkään jää. Työttömyystukea saa tosin vain, jos lopettaa yritystoiminnan niin, että poistuu ennakkoperintä-, työnantaja- ja alv-rekisteristereistä sekä lopettaa YEL-vakuutuksen (muistaakseni näin.) Kaupparekisteriin yritys voi kuitenkin muistaakseni jäädä.
Toimeentulotukeen on yrittäjäkin oikeutettu, jos yritystulot eivät riitä minimitoimeentuloon. Paperisota on kuitenkin moninkertainen esim. työttömään toimentulotuenhakijaan verrattuna, eikä yritys saa olla tappiollinen.
Asumistukea haettaessa yrittäjän tuloksi katsotaan YEL-työtulo, oli tuloja tosiasiassa enemmän tai vähemmän.

syt.fi/index.php/fi/ajankoht … 013-alussa

Tämän vuoden alusta yrittäjien asema on parantunut aiemmista vuosista. :smiley: