Äveriäät alkoholistit?

Monesti puhutaan juopottelun ohessa myös rahapulasta. Mutta on olemassa isojen kartanojen herroja jotka nauttivat Gognaggia kristallilaseista ja pukeutuvat smokkeihin ja polttavat sikareita. Ehkä tunnettekin tai olette lukeneet tapauksia miljonäärialkoholisteista. Myös rokkitähdet ovat oma lukunsa jotka naukkailevat viskiä ja konjakkia päivästä toiseen keikoilla hotellihuoneissa ja backstagella.

Juova alkoholisti voi olla äveriäs tai varaton, kuten tietysti raitis alkoholistikin. Mutta tunnetteko yhtään elämäänsä tyytyväistä tai jopa onnellista juovaa alkoholistia? Raittiista alkoholisteista kun löytyy niitäkin.

–kh

Hehhee, RauniOhan just viime syksynä alotti ketjun “Rikkaat alkoholistit” ! :smiley:
Kuka jaksaa kaivaa sen esille? [size=85](toivottavasti ei kukaan)[/size]

Sairaalloinen halu voittaa ja menestyä on yksi hyvin tyypillinen alkoholistien käyttäytymishäiriön ilmentymä. Ei ole mitenkään sattumaa, että suuri joukko kaikkein menestyneimpiä huippu-urheilijoitamme ovat alkoholisteja. Voittaminen hinnalla millä hyvänsä - ja doping. Eikö säännöistä piittaamattomuus juuri ole osa sitä alkoholistista persoonallisuushäiriötä. Koeta voittaa olympiakultaa rehellisin keinoin - ei onnistu. Samaa ilmenee liike-elämän huipulla. Koneen menestystarina ja alkoholi ei ole mikään yksittäinen juttu. Rottakokeissa on todettu, että alkoholisti-rotat ovat tavis-rottia riskihakuisempia. Ei tunne-elämältään terve ihminen uhraa ainutkertaista elämäänsä suuryrityksen johtotehtävissä - uskokaa pois. :laughing:

Mun on kyl kauheen vaikee kuvitella Kiira Korpea tai Teemu Selännettä alkoholisteina… <3

En ole kateellinen yhdellekään rikkaalle alkoholistille, kuten en viisaille, en fiksuille, en mensan kokeissa hyvin pärjääville alkoholisteille. Rikkailla on rikkaiden huolet ja varmaan oikein kauniilla on kauniin ihmisen huolet, mutta yhteinen tekijä alkoholismi vetää sen rikkaan, kauniin ja fiksunkin sinne pohjalle josta ei ole kuin kaksi tietä, ylös tai pikkasen syvemmälle mistä ei noustakaan.

Hoitokin on kaikille samanlainen, tie totuuteen.

Eipä ole kumpainenkaan olympiakultaa voittanut. :laughing:

Kuolleita miljonäärialkoholisteja ovat olleet mm.

  • Herlin (Kone)
  • Lahtinen (Lehtimiehet)
  • Ratia (Marimekko)

Elävistä miljonäärialkoholisteista voidaan mainita Pentti (Lemminkäinen).

Eräs raitis ja alkoholisteja auttava julkisuuspersoona taisi muuten olla Richard Dean Anderson. (Ihmemies Mc Gyver)
Mutta kun taas Ritari-Ässä (David Hasselhoff) on nykyään aika denakunnossa…
Alice Cooper on raitistunut joskus 1980luvulla (?)

Minä muistelisin olleeni äveriäs aina juodessa. Taisin tarjota kapakkakierroksiakin enemmän kuin varpaita ja sormia riittää, mutta mitä sain tai hain? Kaikkea halusin, mutta mitään oikeaa en saanut. Rahat menetin, jotka ei edes ollut minun.

Minusta kaikki, jotka laittavat paukkunsa yhden asian varaan, ovat heikoilla. Jos (ja kun) käy niin, ettei raha, menestys, kuuluisuus tai vaikkapa parisuhde jatkukaan hamaan hautaan asti, on ihmisparka hukassa - elämältä putoaa pohja pois. Ihmisiähän ne ovat muusikot/urheilijatkin, ja kun maine/raha/ynnämuuta hiipuu on vaikeaa ryhtyä jälleen ‘tavalliseksi ihmiseksi’. Ihan niinkuin meillä alkoholisteillakin :slight_smile: Sitä se kuitenkin taitaa vaatia, ihmiseksi oppimista.

Jälkikäteen on lähes käsittämätöntä muistella mitkä asiat muka estivät raitistumista… omalla kohdallani mietin, ettei Tavan bäkkärille ole sitten enää asiaa… No voi hellanlettas :slight_smile: Kaikenlaista, höh.

^ Tuo on totta, että todellinen menestys vaatii useimmilla koko elämänsä omistamista yhdelle ainoalle asialle! Eipä ois Teemukaan varmaan miljonääri, ellei ois omistanu elämäänsä pelkälle lätkälle (kuulemma vielä faijansa käskemänä) kakarasta asti.
“Emmä oo ikhinä halunnu duunaa mitää muuta ku skulaa skebaa ja roknroulii” sanailee Ändi. <3

Ei tuollaiset menestyjät osaa tehdä kuin sitä yhtä asiaa jonka osaavat. Ellei nyt sitten sen lisäks dokata/kuosata.
Jotkut harvat muusikot osaa musiikinteon lisäksi kirjottaa kirjoja. Luen just tuota Valokaisen Tumpin kirjaa, niin siinäki on aikanaan menestynyt rockmuusikko joka sortu päihteisiin, mutta vasta siitä toivuttuaan ja raitistuttuaan opiskeli ittesä tavallisiin kunnon ammatteihin; mm. lähihoitajaks. Ja nykysin on kunnanvaltuutettu.

Tony Halmeelle kävi köpelösti yritettyään vaihtaa alalta toiselle; ei siitä oikeaa poliitikkoa tullut ikinä. Tuli vain yksi tragedia lisää.
Nykäsestä tuli Seiskan parisuhde-mannekiini ja Mikä Myllylä on hiihdelly varjojen mailla kohti omaa lopullista pohjaansa hemohes-kärystä lähtien.

Voi voittajia!

Moniosaajista

Tarharyhmä arveli, ettei voida menestyä kuin yhdellä alalla. Toisenlaisiakin esimerkkejä on kuten:

  • Luca Pacioli (kirjoitti 1. kirjanpidon artikkelin, oli paavin ja da Vincin kaveri jne.)
  • C.S.Peirce (pragmatismin perustaja, tähtitieteilijä, tutkimusmatkailija, loogikko jne.)
  • Joachim von Trippentropp (johtaja [Henkell], jääkiekkoilija, diplomaatti, natsijohtaja)
  • Ronald Reagan (näyttelijä, radiokuuluttaja, näyttelijäliiton puheenjohtaja, kuvernööri, presidentti, amatöörijalkapalloilija)
  • James Hunt (F1-ajaja, kilpatason pelaaja tenniksessä ja squashissa, huipputason harrastaja Backgammonissa, playboy, urheiluselostaja)

Palstalaiset muistaisivat varmasti paljon lisää esimerkkejä.