Auttakaa paniikissa olevaa. Syy tahaton laiton virhe.

Olin tosi hölmö kun tilasin luontaistuoteitta briteistä enkä tarkistanut ovatko ne sallittuja Suomessa. Käsitin että kysessä on valeriaanaa vastaava kevytä nukahtamiseen ja rentoutumiseen auttava tabu, kuten ne olivatkin. Käytin ohjeiden mukaan ja muutaman kuukauden päästä tilasin toisen paketin joka hävisikin matkalla. Noin parin kuukauden kuluttua eli tunti sitten sain soiton tullin rikosseurannan osastolta. Sain melkein sydärin. Toinen tilaamani troppi onkin nykyään Suomessa reseptin vaativa lääke vaikkei sitä täältä saakaan. En olisi lievästä vaikutuksesta koskaan arvannut että se on mitään valeriaanaa kovempaa.

Poliisi oli hyvin ystävällinen ja sanoi että koska mulla ei ole aikaisempia rikkomuksia ja on melko selvä että tämä on ns. kunnon kansalaisen oma typerä eka virhe, hän sanoi että suurella todennäköisyydellä hän vain ojentaa mulle sakkolapun. Hän esimihensä ei kuitenkaan ole töissä eikä hän voi tarkistaa asiaa. Pahin vaihtoehto on se että tehdään esituntintapaperit ja tutkitaan asia ja oikeus lienee edessä. Mulle korostettiin että se on harvinainsempi lopptulos, mutta viimeisen tunnin olen tärissyt kuin pieni eläin ja mulla on käynti tullissa vasta torstaina koska tutkija on lomalla siihen asti kun hän oli viikonlopun töissä. En saa hänelle edes toisettua takas kun soitto tuli tuntemattomasta numerosta enkä löydä netistä hänen yhteistietojaan. Viraston keskuskin toimii vain arkisin. Haluaisin heti soittaa takas ja kysyä onko mitään mahdollisuutta tietää lopputulosta ennen torstaita. Kärsin masennuksesta ja ahdistuksesta ja se ei auta tässä yhtään. Voitte kuvitella. Syön normaalisi reseptilääkkeitä annostuksen mukaan, en harrasta viihdekäyttöä. Siksi myöskin pelkään sitä jos joudun oikeudenkäyntiin tai vastaavaan. Kysyn lähinnä kahta asiaa jos joku on ollut samassa tilanteessa.

  1. Kuinka todennäköisesti saan vaan sakot ja itseasiassa antavat vielä toisen tilaamani lääkkeen takaisin koska se on ihan puhdasta sallittua luonnonrohdostavaraa? Kuinka todennäköistä on että asiasta tulee iso show? Mitä sitten käy? Onko silloinkin vielä kuulustelujen jälkeen mahdollisuus välttää oikeudenkäynti vai ei?

  2. Tulevatko läheiseni tietämään tästä jos juttu menee vaikka oikeuteen? Kertooko poliisi perheelle tai meneenkö lastensuojeluun ilmoitus? Tämä tietäisi parisuhteelle lähes romahdusta. Ja elämälle samoin. En vain kestäisi.

Onko kokemuksia vastaavasta. Ikinä en kyllä tilaa enää netistä muuta kuin kirjoja vaikka vaikuttaisi miten laimealta luonnonlääkkeeltä. Sitäpaitsi mielestäni laki on väärin koska tietämätön ensikertalainen voi joutua samaan mankeliin kun jo useasta tuomittu “tukkutuoja”.

Olen hölmö, hölmö, hölmö. Mutta auttaaka joku. Kyse on muuten Turun tullipiiristä. Polisi oli mukava ja oli jokseeenkin varma siitä että nappaan vain sakot kun menen sinne torstaina. Mikä on muuten sakon suuruus? Riippuuko tuloista (jolloin se tulee olemaan tosi pieni koska elän sairaspäivärahalla) vai joku fiksattu yleissumma.

Mikä tahansa tieto olisi superhelpottavaa. Ellei joku sano että oikeudenkäynti on varmasti edessä. Tosin kaikki tieto on parempi kuin epävarmuus. Varsinaisia lääkkeitä en ikinä tilaisi netistä mutta tämä näytti sellaiselta niin puoliksi karkkeja myyvältä kaupalta, josta en vain älynnyt epäillä että joka ikinen juttu pitäisi tarkistaa. Masennus on hiukan vienyt arviointkykyä ja maalaisjärkeä heikommalle tasolle. Ellei tämä ole oikea paikka kysyä tämmöistä, voitteko neuvoa mua eteenpän. En vain kestä odottaa torstaihin asti. Olen todella paniikissa vaikka paniikkihäiriöstä en normaalisti kärsi. Kaverit eivät ymmärrä tämmöistä hölmöyttä eikä mies, joten en voi edes kertoa kenellekään. Olen maailman suuri typerys ja luuseri. Toivottavasti en kohta myös vanki joka erotetaan lapsistaan. :frowning: :cry:

Aivan taatusti et tuosta vankilaan joudu. Suomen vankilat ovat liian täysiä ilmankin, että sinne jokainen ensikertalainen pikkuhölmöilijä suljettaisiin. Eiköhän tuo ihan sakoilla mene ja sakot määräytyvät tulojen mukaan. Sitä en uskalla varmaksi sanoa, meneekö tuo käräjäoikeuden kautta vai kirjoittaako vain poliisi sen sakkolapun. Poliisilla on myös vaitiolovelvollisuus, joten eivätpä ne ihmisten rikoksia ja rikkeitä käy koko suvulle raportoimassa, elleivät sitten näe syytä kuulustella joitain muita ihmisiä tapahtuneen rikoksen pohjalta, mutta tässä tapauksessa niin tuskin menetellään. Lastensuojelusta ei myöskään kannata olla huolissaan, ainakaan pelkästään tuon takia. Lastensuojelu on myös sen verran ylityöllistetty, etteivät todellakaan ole kiinnostuneita vaikkapa ihmisten saamista parkkisakoista :laughing: .

Kiitos Winston. Toisaalta unohdin että tämähän on se maa jossa murhastakin saa joskus vain ehdottoman. Tai taposta ainakin. En mä ihan vankilatuomiota epäillyt mutta sakkojen saaminen oikeudenkäynnin jälkeen on silti mulle tosi ahdistava ajatuksenakin. Verrattuna siihen että poliisi sanoi että jos hänen esimiehensä vain hyväksyy hänen esityksensä ja näin kuulemma useimmiten käy, saan vain sakkolapun valmiiksi kouraani torstaina ilman sen kummempia kommenvenkkejä. Ratkaisevaa on se että ei todellakaan ole entisiä rikkeitä. Sellaisten jälkeen kuulustelut ja esitutkinta olisivat ilmiselviä. Pollari sanoi että “jos nyt jostain kumman syystä esimies ei hänen esitykstään hyväsy niin sitten mennään hankalimman kautta”. Pelkään sellaista enmmän kuin terve ihminen, vaikka jollekin tuo olisi ihan läpihuutojuttu.

Ajattelin vain jos joku on ollut samassa tilanteessa niin onko se pelkkä sakkolapun hakeminen kuinka paljon todennäköisempää kuin että esimies päättääkin antaa vaikka opetuksen kotirouvalle ja laittaa kuulusteluihin ja muuta. Ja pitääkö mun hankkia asianajaja? Varattomana kai saisin sellaisen jostain oikeusaputoimistosta. Jos sakko tulee vielä tulojeni perusteella niin niistäkin tulee pienet. Tienaan bruttona reilut 700 kuussa ja elän pääasiassa niin että mies kustantaa perheen menot suureksi osaksi.

Pelottaa silti ihan sairaasti vaikka resurssien puutteen takia pelkkä sakkolappu voi olla todennäköisempää. Pieniä murheita muille, isoja mulle.

Mut kiitos sulle vastauksesta. Lisää otetaan edelleen vastaan. Asiallisia sellaisia.

Ja jos meinaatte tilata ulkomailta mitä tahansa puolikarkilta vaikeuttaavaa kevyettä unta parantavaa luontaistuotetta niin se on teidän vastuullanne selvittää vaikka tullliin soittamalla onko se laillista. Ettei käy näin. Varoituksena vaan.

Perkele että ihmien voi olla tyhmä. Sori kiroilu. olen vaan niin pettynyt itteeni. :frowning:

Saat korkeintaan lääkeainerikkomuksen… Jos ainetta on pieniä määriä etkä ole tilannut mitään muuta lääkkeeksi luokiteltavaa samassa paketissa, aine takavarikoidaan… Sakon suuruutta en osaa sanoa, epäilen että rikemaksu… Hakukone varmasti löytää paremmin… Joka tapauksessa rike on tod. näk. pienin mahdollinen jos se määrätään. En todellakaan jaksa uskoa että asiaa oikeuteen veisivät… :open_mouth: :astonished: En tajua mitä niin vaarallista ainetta lääkkeessä voi olla, jotakin efedriinijatketta?!? Jos esimies antaa opetuksen, se on se rikesakko käteen. Tuskin työntekijä asiasta mainitsisi, ellei hän oikeasti olettaisi asian olevan näin. Kadut asiaa, etkä tiennyt siitä… Lisäksi heille tämä on hyvä asia, koska tästä lähin katsot tarkasti mitä tilaat etkä toiste tilaa mitään kiellettyä. Ole rehellinen ja oma itsesi, niin voit vakuuttaa pomolle että tuo on fakta. Tieto leviää että kaikkea ei voi tilata jne.

Näitä uusia lääkeaineita luokitellaan jatkuvasti ja tulli voi ottaa myös haltuun aineita, joita se epäilee käytettävän väärin (esim. tutkittavaksi mitä aine on). Lääkeainerikos on käsittääkseni kuin parkkisakko. Etsivät varmasti tutkimuskemikaaleja. Useimmat ihmiset eivät pakettia kysele ja jos tulli kysyy; joku muu on tilannut aineen heidän nimellään ja sen saa hävittää… En todellakaan usko että sinua rangaistaisiin asiasta suuremmin, olet asiallisesti hoitanut tilanteen sekä lääkeaine on vasta päätynyt listalle. Lisäksi jos vaikuttavat määrät ovat pieniä, pääset toivottavasti varoituksella… Mikäli tuote suojelee tämän maan veroja ja määrä on pieni; uskon että sama asia. Lupaat vain tästedes ostaa ne lääkkeet Suomesta, että valtio saa omansa… :wink: Nämä kielletyt lääkkeet joka tapauksessa jäävät tulliin, uskon että katsovat sen riittävän “rangaistukseksi”. Toiset lääkkeet jos ovat laillisia, ei heillä pitäisi olla mitään syytä olla antamatta niitä sinulle. Mikäli olet kauhistellut asiaa jo puhelimessa niin luottavat todennäköisesti että et uudestaan halua tilata mitään “epämääräistä”… :wink: Onneksi soitit asiasta tullille ja olit oma itsesi, kanssasi asioinut työntekijä kertoo kyllä esimiehelleen mitä mieltä hän itse asiasta on… :wink:

Älä liikaa itseäsi soimaa, monet vanhemmat tilaavat kuulemma (Kuningaskuluttaja tai Aj.2 viime kaudella kertoivat) antibiootteja yms. lapsilleen, vaikka kukaan ei voi tietää missä tabletit on valmistettu tai mitä en sisältävät… :open_mouth:

Kiitos vastauksesta. Tilasin tosiaan yhden purkin ainetta enkä todellakaan tiennyt että se on Suomessa kielletty. En muista tarkkaan koko puhelua kun olin niin paniikissa mutta mielstäni poliisitäti sanoi että se on tänä kesänä tullut kiellettyjen listalle. Ei ole siis ollut siellä pitkään.
Nyt kun ajattelen asiaa tarkemmin, olen vähän rauhallisempi. Pitää olla tosi *ittumoisella tuulella sen pomon että päättää laittaa oikeuskäsittelyn päälle yhdestä purkista jotain Diapamia laimeampaa ainetta. Sellaista se tutkimusteni jälkeen kuulemma on. Mutta ei silti vielä tiedä. Torstaina on käynti tullin poliisiosastolla. Sitten näen isketäänkö käteen sakko vai kutsu oikeuteen. Jotenkin en enää onneksi niin kovasti pelkää jälkimmäistä mutta ei Suomen (tai muidenkaan maiden) pollareista koskaan tiedä.

Pääasia on että kävi miten kävi niin haluan pitää asian salassa perheeltä. Muuten menee kaikki. :frowning:

Kerron sitten miten kävi.

Eikait nyt perhe siitä voi suuttua jos on tilannut unettomuuteen lääkettä mikä juuri hetki sitten on ollut laillista tilata suomeen ja nyt yhtäkkiä ollaan lyöty kiellettyjen listalle. Rikesakon ne sulle aika varmasti kirjoittaa ja pienen sellaisen. Kumminkaan mitään tutkareita jne et ilmeisesti ole tilaillut ja kyse kuitenkin yhdestä purkista. Kyllähän porukka tilaa helvetisti kannabiksen siemeniä, sienien printtejä ja melko paljon kaiken näköistä, pieni osa näistä jää edes tullin haaviin. ja tosiaan moni tosiaan sanoo, että hävitä ne joku on tilannut tiedoillani.
Ei tuosta nyt oikeusjuttua luulisi tulevan, muutenkin on ihan ylibuukattuja nuo oikeusjutut + näiden kaiken maailman lääkkeiden jne tilaamiset yms, vaikka tilattu sivustolta missä lukee nimenomaan, että kielletty esim suomessa.
Ja asiahan on jokaisen YKSITYINEN asia, ei ne sitä lähde sun sukulaisilles soittelemaan, ja ERITTÄIN epätodennäköistä että mihinkään lastensuojeluun ottaa yhteyttä. Merkintä siitä voi tulla papereihin ja jos joskus joudut tekemisiin lastensuojelun kanssa niin voivat tarkistaa? tietoja onko merkintää Huimausainerikoksesta tjsp.
Ei muutakuin käymään vaan siellä rauhallisin mielin ja sanot miten asiat on, ettet tiennyt että on laiton luonnontuote/uute mikä lie mitä nyt tilasitkaan, ja jos vielä juuri lisätty vasta listoillekin, niin mistä sitä tietämään, eikait sitä aina lähde soittelemaan tulliin ja kyselemään voiko tätä ja tätä tilata että onko pistetty kiellettyjen listalle jo jne, tietty jos pidät jotain luontaistuotekauppaa ja tilaat suuria eriä niin asia erikseen.

Sori tyhmä kysymys mutta mitä ovat “tutkarit”? Kun Addie kyseli olenko niitä tilaillut. En ainakaan mitään siemeniä enkä todellakaan mitään siihen puuhaan liittyvää. Kyse on Phenibut-nimisestä rohdosta, joka on jossain maassa kokonaan kielletty, jossain reseptilääke ja esim. Briteissä ihan vapaata rohdostavaraa. Auttaa masennukseen ja nukkumaan paremmin. Farmaseuttituttu selvitti että jotain bentsonsukuista on sen verran että sen selittää lääkkeeksi luokituksen nykypäivänä. Mutta ei kuitenkaan ole Suomessa lääkkeeksi virallistettu koska on olemassa niin paljon parempia ja vahvempiakin bentsotuotteita kuten Diapamit ja vastaavat. Käytännössä siis olisi kuin olisin tietämättäni tilannut lääkettä jossa on jotain neljäs- tai viidesosa DIapamin vahvuutta. Tämä puhdas arvaus näin maallikkona tämä pitoisuus, mutta kaveri vaan huitaisi kädellään (en kertonut hänelle miksi asiasta kysyn) ja sanoi että ei tää oo juuri mitään, vaikka jossain onkin luokiteltu ihan lääkkeeksi.

Jaa että menin sitten tilaamaan vähän jotain bentsontyyppistä tai -sukuista ulkomailta? Voi leipä! Ja aina kun olen nauranut kaikille typerille Viagran ja muiden reseptilääkkeiden tilaajille että tyhmiä olette kun tuollaista yritätte ja homma on muutenkin päin peetä. Nyt sitten tein melkein saman itse. IHminen ei opi.

Gotu Kolasta nyt ei ole kyllä mitään hyötyä benzovieroituksessa, jos on vähänkin toleranssia. Valeriaanakin toimii paremmin, vaikkei se edes toimi. Tämä on siis oma kokemukseni. Tietysti Gotu Kolasta muita hyötyjä saattaa olla, joten siitä vain, jos kiinnostaa. Samaa mieltä olen kyllä, että jos ihan tosissaan haluaa beneistä irti, niin ei siinä kannata minkään Phenibutin kanssa alkaa leikkiä. Ei siinä kai muu auta, kuin raadollisesti vain pudotella annoksia ja pysyä lujana. Onnistuu keneltä onnistuu. Phenibutista ei kyllä ole omakohtaista kokemusta, mutta uskon muiden puheita, että koukuttavaa tavaraa se on.

Juu ei ole Phenibut rohdos ei. Kyllä mä NYT sen tiedän. Luulin vileä olevani jotakuinkin fiksu näissä asioissa koska olen ollut lääkkeiden takia psykoosissa vuosia sitten ja ajattelin että oma tyhmyys loppui siihen. En silloinkaan tahallaan tai edes viihdekäytön vuoksi tuohon tilaan joutunut, olin vain niin sairas etten tajunnut käyväni noin kymmenen lääkärin vastaanotolla jotka määräävät jokainen eri lääkkeitä enkä koskaan täsmälleen maininnut mitä muuta käytän. Joskus asiasta kysyttiin ja vastasin epämääräisesti koskan en pitänyt asiaa tärkeänä ja vähän pelkäsinkin että en saa mitään apua (en välttämättä hakenut edes lääkinnällistä apua vaan esim. selkään jopa leikkausta) jos kerron että käyn muillakin lääkäreillä.
Noh pitkästä lyhyt versio eli tuloksena lääkkeiden liikakäytön aikaansaama psykoosi. Lisänä masennus ja ahdistus ja vakavinta laatua. Somaattisia sairauksia on myös liuta - se selkä muuten aikanaan tosiana leikattiin kun MRI näytti että on jokseenkin paskana koko ranka - ja edelleen jatkuva paha unettomuus.

Olen jo vuosikausia ollut apteekkisopimuksen piirissä ja saan yhdeltä lääkäriltäni kaiken tarvittavan ja hoidan kaikki asiani vitamiineja myöten samassa apteekissa. Ne moikkaa mua jo apteekin ulkopuolellakin… :wink:
Mutta ihan hiukan olisi vielä viilaamista unensaamisen ja sen laadun kanssa ja samoin mielialalääkkeisiin tarvittais vielä jotain parannusta. Psykiatri tosin on sen luokan tyyppi että epäilen sen välillä olevan itse psykoosissa ja täysin muissa maailmoissa. Ihme heppu. Psykiatrien Harri Polvi. Jos olet turkulainen naisopiskelija tai joskus ollut niin tajuat vitsin.

Joten tuohon viilaamiseen käytin ystävän vinkistä Phenibutia. Olen käyttänyt pitkään ja ilmeisesti se olikin jossain vaiheessa Suomessakin sallittu tai sanotaan paremmin että ei-kielletty. Poliisi sanoi että nytkin löytyy usein Suomesta luontaistuotekauppojen hyllyiltä tuotteita jotka ovat kiellettyjä mutta koska tuotteita on niin paljon niin kaikkea ei aina huomata ennenkuin joskus vuosienkin kuluttua. Eli kävin eilen hoitamassa asian ja arvaattekin ehkä että koska en viestin alussa huutanut apua niin selvisin tosiaan sakoilla. Suurilla sellaisilla jos ottaa huomioon että elän nykyään vain sairauspäivärahalla. Mutta maksan melkein mitä vain ennenkuin lähden johonkin oikeusprosessiin. Mulla ei ole edes ylinopeussakkoja! Rajapoliisi oli ystävällinen ja ymmärtäväinen eikä edes kysellyt enempää. Sanoi vain että koska mulla on ns. puhdas tili heidän silmissään enkä ole varsinkaan lääkkeiden kanssa koskaan lötrännyt niin menee ekakertalaisena sakoilla. Ja määrä oli selvästi vain omaan käyttöön tarkoitettu. Mutta toista kertaa ei parane yrittää vaikka heppu sanoikin että kaikki postit eivät heidän kouraansa aina jää, mutta esim. koiratoiminnan paraneminen (haistelulla suljettujen purkkienkin löytäminen) on tässä auttanut paljon ja on entistä riskaabelimpaa yrittää tahallaan jotain saada läpi. Näin kävi mullekin. Pitkään sitä tilasin omaan käyttöön, pidin myös pitkiä taukoja, nytkin olen ollut yli kuukauden ilman kun tämän paketin kanssa oli sekaannuksia. Tai se siis hävisi postiin kuten alunperin luulin mutta olikin siis pollarien nappaama. Eli mä en onneksi ole riippuvuutta saanut. Tosin olen luoja kiitos sellainen etten muutenkaan jää kovin helposti koukkuun. Olen joutunut selkähoitojen jälkeen aina välillä tilanteen ja kipujen parantuessa irroittautumaan aika nopeasti esim. Fentanylistä, Oxyistä ja Norspanista. Onhan ne aiheuttaneet masennuksen ja ahdistuksen pahenemista mutta ei sinänsä mitään muita oireita. Toisaalta en mä niistä mitään onnentunteitakaan saa kun aloin viimeeksikin taas käyttää ja annoksia nostettiin aika tiuhaan.

No, nyt elän ihman Phenibutia. Ja olen taas viisaampi. Toinen kerta toden sanoo eli jos tää olisi viimeinen mokani. Toisaalta nyt tiedän aika hitosti enemmän ihan kaikesta kun viime päivätkin ovat kuluneet 24/7 lukiessa kaikkea farmakologiasta rikoslakiin ja sen semmoista. On tätä palstaakin nyt tullut luettua satoja sivuja ja tämäkin on viisastuttanut aika paljon. Melkoisia elämiä, melkoisia tarinoita, melkoisia ihmisiä. Niin pahaa kuin hyvääkin. Kiitos tämän ketjun tyypeille. Tackar ock pockar. :slight_smile:

Murheet on sen kokosia, kuin itse niistä teet. Mikä on pahinta mitä voi käydä? Pääset valtion kustantamaan “hotelliin” lepäilemään ehkäpä pariksi viikoksi. Saat ruoat, voit katsella tv:tä, rauhoittua hiljaa yksinäisyydessä, miettiä rauhassa elämääsi ja ottaa vapaata yhteiskunnan velvollisuuksista. Kuulostaa tietysti aika pahalta, ei pääse käyttämään päihteitä. Tai sitten voit saada jonkun pienen sakkolapun, joka noilla tuloillasi on ehkä 100e tms. Tai sitten saat huomautuksen. Mikä tuossa on se mikä sinua eniten pelottaa? Vai olisiko pelkosi vain kemiallinen häiriötila aivoissa? Ehkäpä kyse on vain glutamaatin liikaerityksestä, jolla ei ole mitään korrelaatiota todellisiin vaaroihin tässä maailmassa.

Mä en Rölli tiedä sun tilanteestasi mitään kun olen suht uusi täällä vaikka joskus jotain ketjuja aika paljon kyllä lukenut ja ettinyt tietoa ja kokemuksia. Jos mä olisin yksinäinen eli ei miestä eikä pieniä lapsia niin ei tuo parin viikon loma paljon haittais. Vähän niinkuin menisi luostariin mietiskelemään ja viettämään säännöllistä elämää.

Ja kyllä kai reseptilääkkeet saa vankilassakin. On mulla nytkin kolmiolääkkeet lukkojen takana ja mies antaa joka ilta seuraavan päivän annoksen. Mä tosin hiukan fuskaan ja vaihtelen niitä ja teen jemmoja jolloin voin ottaa yhtä ainetta kerrallaan vähän enemmän koska ne määrätyt määrät ovat useinkin aika riittämättömiä. Mutta tuo on sitten hys-hys. Naturally. :wink:

Mulla oli aina ongelma Phenibutin annostelussa koska toisesta kaupasta se tuli jauheena ja toisesta pillereinä. Niissä oli aika rajatusti tietoa vahvuudesta, tai siis se jauhe oli kai lähes puhdasta Phenibutia. Sori jos vakiokävijät nauravat pari kiloa vatsan seudulta koska tiedän niin vähän näistä asioista (tai itkevät jos ovat oikein empaattisia “tuo muija tappaa vielä itsensä vahingossa”), mutta käytin Phenibutia lähinnä sillä annoksella minkä hyväksi totetsin kun nostin annosta pikkuhiljaa. Vaikeinta oli se kun P:n vaikutus alkaa niin pitkän ajan kuluttua lääkkeen ottamisesta. Ja pitää kuitenkin pysyä sillä puolella ettei nukahda kirjaimellisesti pystyyn (olen nukahtanut istualleni enkä edes nojannut mihinkään, mies kävi hakemassa jugurtin, lusikan ja kirjan käsistäni ja kaatoi sänkyyn selälleen) eikä herää vaikka sata ryssää kävisi riehumassa kämpässä. Eli että se antaisi hyvän olon, helpottaisi kipuihin ja yön tullen sopivaan aikaan auttaisi hyvään uneen.[Poistettu vaarallisen annoksen suosittelua -Päihdelinkin moderaattori]. Laskekaa siitä.

Uskon kyllä lääkkeen historian että venäläiset ovat sen kehittäneet kosmonauteille joiden on ihan pakko saada nukkua melkein missä tilanteessa tahansa jos olosuhteet niin vaativat. Jos ottaa tarpeeksi Phenibutia, voi todellakin nukahtaa jopa kesken seisomisen tai kävelynkin. Se on totaalinen stop. Eikä ihan heti herää. :slight_smile:

Joo sori mulla oli eilen vähä kärkevä vastaus, en mä haluais ilkee olla. Mulla oli vähä huono päivä ja mulla on sisällä ilmeisesti katkeruutta naisia kohtaan, yritän koko ajan tietoisesti taistella sitä vastaan.

[Poistettu vaarallisen käyttöannoksen suosittelua -Päihdelinkin moderaattori] 500mg kofeiinia ja dexedrine korjas sen asian. Mulla siis toleranssia helvetisti, tavallinen ihminen olis ehkä kuollu jo noihin yhdistelmiin eli ei todellakaan kannata multa kattoa mallia annosteluihin!

Toi [Poistettu hintatietoja -Päihdelinkin moderaattori]

Niin aivan. Oletko kuitenkin huomannut, että se phenibut ei vaikuta ihan samalla tavalla kuin esim. bentsot huonontavasti kognitiivisiin toimintoihin vaikka rauhoittaa hyvin? Tämähän on syy, miksi se on kosmonauttien ensiapulaukussa bentsojen sijasta. Tuo vaikutus voi ehkä selittyä osittain siitä dopamiinivaikutuksesta.

Millä perusteella on herkempiä toleranssille? Taitaa olla asia kyllä aivan päinvastoin. GABA-a taitaa olla herkempi pysyville ja/tai vaikeasti palautuville muutoksille.

Bentsot aiheuttavat usein paljon vakavamman riippuvuuden ja pitkäkestoisen sekä helvetillisen vieroitusprosessin, jonka jälkeen seuraa vielä kaiken kukkuraksi usein PAWS (protracted acute withdrawal syndrome), siis pitkittyneet vieroitusoireet vaikka varsinaiset akuutit vieroitusoireet ovat jo aikoja sitten päättyneet. Varmaan oletkin tietoinen tästä asiasta?

Sen sijaan gaba-b agonistien vieroitusoireet ovat ohi, kun ne ovat ohi. Ei ole dokumentoituja tapauksia (enkä ole kuullut kenenkään saaneen), että tulisi pitkittyneitä vieroitusoireita tms. mitä bentsojen kanssa voi tulla. Toleranssi voi ehkä nousta, mutta myös laskee nopeasti, paljon nopeammin kuin bentsojen kanssa. En ole itse kokenut pahemmin toleranssiongelmia phenibutin kanssa. [Poistettu vaarallisen annoksen suosittelua -Päihdelinkin moderaattori] tms. Saattaa ehkä olla, että runsaalla magnesiumin syönnillä on ollut vaikutusta toleranssin ehkäisyssä, koska se toimii NMDA antagonistina ja joissain kokeissa estänyt toleranssia samaan tapaan kuin voimakkaammatkin (MK-801 jne.) 800-1000mg/pv hyvin imeytyvää sitraattia tai kelaattia, ei mitään oksidia/ulostuslääkettä.

On kuitenkin näyttöä, että baklofeeniin (gaba-b agonisti) ei synny toleranssia pitkälläkään käytöllä. Lääkehän on kerännyt viime aikoina valtavaa suosiota alkoholismin hoidossa Oliver Amiesenin kirjoittaman tapauskohtaisen kirjan jälkeen, jossa hän kertoi omasta alkoholismistaan ja kuinka baklofeeni sen paransi (oli käynyt aa:t, laitokset ja kaiken mahdollisen). Kannattaa lukea alla oleva artikkeli, jos on itsellä ongelmia alkoholin tai miksei muidenkin päihteiden kanssa. Suosittelisin myös Päihdelinkin toimitusta tutustumaan ko. aiheeseen, koska tämä baklofeeni hoito ei ole vielä Suomessa käytössä, mutta se voisi olla aiheellista saada täälläkin yleisempään tietoisuuteen. Ranskassa baklofeeni on jo hyväksytty alkoholismin hoitoon.

guardian.co.uk/society/2010/ … ction-drug

Phenibut on vaikutuksiltaan melko samanlainen baklofeenin kanssa, mutta en tiedä toimiiko phenibut alkoholismin hoidossa. Voisi toimia. Itseasiassa henk. koht. olen ollut aina melkoisen viinaan menevä ja tuurijuoppo, mutta tänä aikana (1,5v) kun olen phenibutia käyttänyt, voi juomiskerrat laskea yhden tai kahden käden sormilla! Energiani on siis suuntautunut normaalimpiin asioihin ja elämään itseensä. Johtuuko se sitten phenibutista, muista lääkkeistä vai kaikkien yhteisvaikutuksesta vai jostain ihan muusta, en osaa sanoa, mutta pidän hyvinkin mahdollisena, että syynä olisi phenibut!

Alkuun sanon, että suhtaudun nykyään aika varauksellisesti noihin nettikertomuksiin (en tarkoita antamiasi linkkejä). Vähän alkanu tässä vuosien varrella nimittäin vaikuttaa siltä, että ensinnäkin jotkut liioittelevat asioita ja toiseksi niitä varmaan kirjoittavat vain sellaiset, jotka saavat jotain hankalia oireita. Eivät kai bentsoistakaan kaikki saa pahoja viekkareita. Jenkeissäkin luultavasti todella paljon tuon aineen käyttöä, siihen nähden aika vähän näyttää olevan ongelmia.

Siitä huolimatta, väitinkö jossain kohtaa, etten ole saanut phenibutista vieroitusoireita? Tai että siitä ei olisi mahdollista saada pahojakin vieroitusoireita? En sanonut. Kyllä olen saanut vieroitusoireita, mutta eivät ne ole mielestäni bentsojen kaltaisia esim. xanoriin verrattavia. Itselleni sain viikon unettomuuden ja psykoosin lähinnä bentsojen takia, kun halusin kokeilla rajojani ja tehdä nopeita pudotuksia, mutta ei siitä sen enempää, se oli aivan järjetöntä hommaa kaikin puolin.

Uskaltaisin silti hieman olla sitä mieltä, että phenibutista et saa kovin voimakkaita vieroitusoireita matalilla (suositelluilla) annoksilla. Olen phenibutia joskus vähennellyt ja toleranssi tuntunut laskevan nopeasti ja vieroitusoireet eivät ole nyt aivan kamalia olleet. Sen sijaan jos olen bentsoja vähennellyt, on se ollut paljon pidempikestoista ja vieroitusoireet tuntuneet vaikeammilta. Phenibutin vähentämiseen ei pitäisi liittyä samanlaista kouristusvaaraa, kuin bentsoihin, mutta en tiedä päteekö tämä esim. minun käyttämiini isoihin annoksiin. Jotkut tutkimukset ovat viitanneet phenibutin vaikuttavan isoilla annoksilla myös gaba-a reseptoriin.

Ja se että on nuo muut jarrut käytössä, niin kun on toleranssia ehtinyt syntyä vähän jokaiseen niistä, niin en näe että niistä enää siinä tilanteessa kovin ratkaisevaa etua on. Normaalitila kun alkaa lähennellä aivoissa sitä, että siellä on vähän kaikenlaista jarrua vaikuttamassa. En silti väitä, etteikö niistä jotain etua olisi vieroitustilanteessa, todellakin on.

Edit: Niin se unohtu sanoa liittyen noihin nettikertomuksiin. Mä en tarkota tällä yhtään väheksyä kenenkään henk. koht. kokemuksia, tiedän et ne voi olla lääkeasioissa aivan HELVETILLISIÄ. Kuitenkin samaan aikaan uskon, että monilla niistä, jotka kirjoittaa kauhukertomuksia, on se psyyke ja mielikuvitus niin voimakas, että se saa ne asiat ihan järjettömiin mittasuhteisiin. Eli siis placebo/nosebo vaikutus, joka saa ne lääkkeen todelliset vieroitusoireet vaikka potenssiin 10.

Itseasiassa placebolääke voi olla hyvinkin vaarallinen ihmiselle, jolla on herkkä mieli. Eräässä ohjelmassa oli esimerkki, kuinka erääseen lääketutkimukseen kuulunut ihminen sai vakavia haittavaikutuksia tutkitusta lääkkeestä. Tyyppi vietiin lanssilla sairaalaan, eikä elintoimintoja meinattu tehohoidossakaan saada tasattua. Sitten otettiin yhteyttä lääketutkimuksen järjestäneeseen henkilöön ja kyseltiin tästä tutkitusta lääkkestä, että miksi se aiheuttaa näin vakavia sivuvaikutuksia. Tutkimuksen johtaja tuli paikalle ja kertoi ko. potilaan saaneen vain lumelääkettä koko tutkimuksen ajan. Saman tien oli potilaan elintoiminnot normalisoituneet!

Eli ei kannata unohtaa ihmisen psyykkeen valtavaa vaikutusta vieroitusoireisiin. Tämän takia yritän nykyään vältellä noita kauhukertomuksia vieroitusoireista, koska et todellakaan voi niiden perusteella päätellä mitään aineen vaarallisuudesta. Ne saavat sinut luomaan itsellesi vieroitusoireet vaikka muumilimusta.

Asiaa!!! :exclamation: Kuten oli muukin teksti.