Auttakaa joku, en enää jaksa

En jaksa tätä paskaa enää. Olen 23 vuotias tyttö ja joka vitun päivä menee pelaamiseen ja itkemiseen kun maailma romahtaa kun ne viimeisetkin sentit pelaan. olen pelannut vuosia ja aloittanut pari ketjua tänne, mm. pelitön 2017, joka on ollut pahin pelivuosi tähän mennessä. Pelaan kaiken, lainaan lisää, pelaan kaiken, lainaan lisää, nyt alkaa olemaan pää siinä vaiheessa että itsetuhoiset ajatukset ovat vallanneet aivan täysin. kaikki muu elämässä olis nii helvetin hyvin, mut nyt oon TAAS ajautunut monen tonnin velkoihin joita en pysty hoitamaan. en voi kertoa enää kellekään tilanteesta kun kaikki luulevat että en pelaa enää. makaan sängyssä ja itken koska tuntuu ettei olemassa ololla ole järkeä kun haluaa jatkuvasti vaan pelata ja pelata. tili nollissa, hirveät velat, olen yksin, en pääse tästä eroon. en ikinä. en jaksa enää edes yrittää koska olen epäonnistunut lukemattomia kertoja. kuukauden päästä saan palkan josta ei edes riitä kun pieneen velan takaisinmaksuun.

auttakaa, en jaksa enää.

Suosittelen ulkopuolisen avun hakemista. mutta jos et pysty/halua niin mulle voit laittaa sähköpostia. Tuen ja autan parhaani mukaan.

Kriisipuhelin päivystää numerossa 010 195 202
arkisin klo 9.00– 07.00 sekä viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15.00–07.00

ota kiltti apua vastaan. tee niin kuin Haamu neuvoo. entä onko mitenkään mahdollista josko aamulla herätessäsi saisit sellaisesta ajatuksesta kiinni että nyt se on ohi. ota hatkat, pidä edes lomaa. suo itsellesi edes päivän pari huilimiseen. ja kirjoita Haamulle. hän vaikuttaa asialliselta tyypiltä. voimaa jokikiseen hetkeesi!

Hei peliaddikti93! Kuulostat olevan todella ahtaalla. Nyt on tärkeää, ettet jää yksin asian kanssa. Suosittelisin, että soitat heti huomenna kotipaikkasi terveyskeskukseen, josta voit varata keskusteluapua. Tai tuon olosi kanssa vaikka päivystykseen, jotta avunsaanti lähtee etenemään. Itsetuhoisten ajatusten vallatessa mielen tilanne vaatii ehdottomasti pysäyttämistä. Nyt et saa luovuttaa! Pidätkö täysin mahdottomana, että kertoisit läheisillesi, että olet ratkennut pelaamaan? Onko sulla moneen paikkaan velkaa?

Hirveästi voimia ja tsemppiä! Yritä saada myös levättyä ja nukuttua!

Peliaddikti, olemme täällä tukenasi. Ajattelin asentaa skypen kotikoneelle ja kirjautua perustettuun skype-chattiin. ja taidan tehdä sen nyt vielä myöhäisiltana. Kotikoneeni on kuitenkin yleensä varhaisteinini käytössä. Käytän kotonani olevaa työkonettani näihin viestittelyihin, mutta tälle en voi asennella ylimääräisiä.

Ota nyt tämä ilta rauhallisesti. Olet kriisissä tällä hetkellä ja tarvitset ainakin päivän sairasloman ellet enemmän. Täällä kehäkolmosen ulkopuolella on lähimmässä isommassa kaupungissa joka päivä A-klinikan päivystys klo 8:15 alkaen muutaman tunnin ajan. SInun kannattaisi harkita heti huomenaamulla A-klinikalle menoa, jos se paikkakunnallasi on mahdollista, muuten mene terveyskeskukseen heti aamusta. Nyt tarvitset ihan kunnollista irtautumista peleistäja itsetuhoisista ajatuksista. Jos olosi on ylitsepääsemätömmän tuskainen, pystytkö millään hakeutumaan terveyskeskuksen päivystykseen vaikka heti, onko sinulla siihen voimia? Onko sinulla ketään läheistä saatavilla joka voisi sinut sinne viedä?

Tällaisessa tilanteessa vihani nettipelejä tarjoavia yhtiöitä kohtaan vain kasvaa. On niin väärin, että te noin nuoret elämänne alkuvaiheessa joudutte taloudelliseen ahdinkoon, koska Suomessa ei ole mitään rajoja pelaamiselle. Mutta sitä ei tarvinne enempää minun toitotella. Tärkeintä on, että sinä saat itsesi tasapainoon.

NYK ja SylviaB vastasivat myös tässä välissä samansuuntaisesti. Haluan vielä sanoa, että ei se useampi tonni ole vielä myöskään kuoleman asia. Se on helposti selätettävissä, vaikka aikaa siihenkin menee. Tarvitset ruokaa ja apua laskuista selviämiseen, mutta vaikka kuulostaa kornilta: raha-asioista ei sinun nyt kannata murehtia. Tärkeintä on saada pelaaminen lopetettua ja itsellesi mielenrauha tässä kriisissä.

Moikka peliaddikti93, hyvä että kirjoittelet tänne se useesti jo auttaa edes hitusen verran. Myöskin usein aamu on iltaa viisaampi joten aamusella tai sitten kun heräät vaikka keskipäivällä niin levänneillä ajatuksilla ja isolla kupilla kahvia asiat saattaa näyttäytyä valoisammilta.

Kun sinulla on töitä eli tuo tilipäivä tulossa se on jo hyvä asia. Tietenkään tilistä ei saa maksetua kuin murusen veloista mutta se on alku. Mullakin on tili viikonpäästä mutten saa kymmenien tuhansien velkojani maksettua eikä tarvii saadakkaan mutta pienen osan saan ja se riittää.

Jos velkasi on tonneissa muttei kymppitonneissa on vielä hyväää saumaa vetää sitä kässäriä ja lopettaa pelaamiset täysin. Näinollen pystyt hengittään vaikkakin sitä velkaa siellä taustoilla onkin. Jos sitä on ripoteltuna sinne tänne ne pitäisi yhdellä lainalla yhdistää jolloin voit päästä esim 300e/kk lyhennys tahtiin tms…

Tonne Skypeen kerran kirjauduin mutta sillä kertaa siellä ei ollut ketään vois joskus kokeilla uudestaan. Jos on vaikeaa kertoa muille tai hakeutua muun avun piiriin niin täällä voit aina purkaa huoliasi me kyllä kuunnellaan aina t pörssipeluri.

Tässä on tullut jo niin hyviä pointteja esiin, etten tiedä saanko mitään uutta annettavaa omaan kirjoitukseeni.

Aamu on todellakin iltaa viisaampi, se on hyvä muistaa. Illalla ei koskaan kannata tehdä hätiköityjä päätöksiä, vaikka kuinka ahdistavalta tuntuisi. Pahoissa peliputkissa ne aamutkaan ei aina kovin onnellisia ole, kun ei ole saanut nukuttua jne. mutta jollain tavalla niissä on kuitenkin aina se rauhallisempi tunnelma läsnä.

Ulkopuolinen apu kannattaa nyt todellakin ottaa käyttöön. Vaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon, mutta kokeile edes jotain että saat pahimmat tuntemukset purettua. Soita peluuriin, käy terveyskeskuksessa, työterveys josta mahdollisesti saat lähetteen psykologille/psykiatrille, velkoihin liittyvässä ahdistuksessa velkalinja auttaa jne. Läheisten tuki on myös tärkeää - jos olet asiasta jo joskus puhunut, mieti vielä josko voisit kertoa tilanteestasi kuitenkin myös nyt. Sanoa ettet selviä tästä sairaudesta yksin vaan tarvit nyt kaiken avun ja tuen. Läheisten reaktiot eivät kovinkaan usein ole niin pahoja mitä omissa pelihuuruisissa päissämme pelätään.

Koen että tärkeintä on kuitenkin se, että otat johonkin ulkopuoliseen tahoon yhteyttä etkä jää asian vatvomisen kanssa yksin. Valttilaiset tukee kyllä myös joten hyvä että kirjoittelit tänne tuntemuksista.

Haluan vaan sanoa, että itsehän yritin rahapelaamisen ja pelivelkojen johdosta tappaa itseäni 2013 vuoden vika sunnuntai ja heräsin 2 päivää myöhemmin keskussairaalan seurannasta, ilman mitään muistikuvia mitä 2 päivän aikana oli tapahtunut. En tiedä vieläkään mitä siinä ajassa oikeastaan tapahtunut. Kadun tuota tekoa ja olen onnellinen, etten kuollut. Itsemurha ei ole ratkaisu, vaikka sanonkin sen tässä ja porskutan vasta 5 päivää pelaamatta. Elämä on elämisen arvoista.

Hae apua ja ota kaikki apu vastaan.

Elämä on todellakin elämisen arvoista ja oikeastaan raha huolet ovat paljon pienempiä kuin esimerkiksi monet muut huolet mitä tällä maapallolla kohtaamme.

Itse olen sen huomannut, että vaikka rahaa ei olisi penniäkään aina jotenkin asiat selviytyy… Sitten eletään taas hetki makaronilla ja taistellaan pelihimoa vastaan. :mrgreen:

Peliaddikti93 toivottavasti voit nyt paremmin, ja jaksat vastata meille. Masennus voi tuntua musertavalta ja kestää pitkään. Me olemme täällä tsemppaamassa sinua. Olen kokenut niin moneen kertaan saman tunteen. Pelinäkeijuna kerroinkin erittäin pahasta repsahtamisesta. Siinä meni sellainen 10K lainattua rahaa yhden illan aikana. Sen haluan aina muistaa, jotta tiedän, miksi en voi pelata. Laitoin samantien sähköpostia sille pelifirmalle ja yritin pyytää edes jotain rahoista takaisin. Eihän se onnistunut :smiley:.Sulkivat äkkiä pelitilini. Elin kuin haamu seuraavan viikon, mutta suoriuduin jotenkuten arjesta. Läheisten kanssa oleminen, itku ja keskustelu auttoivat minua. Se oli pohjakosketus.

Onnistuin muuten kirjautumaan puolenyön aikoihin sunnuntaina Haamun perustamaan skyperyhmään… Oli tappelua Mikkisofta-tunnuksen kanssa. Olen joskus sellaisen perustanut sähköpostilleni, mutten ko tunnusta tai salasanaa muista. Lopulta se onnistui puhelinnumerolla. Ei siellä ketään näkynyt tietenkään enää siihen aikaan. Jätin tervehdyksen vain.

Juu minusta ei saa peukaloilla näppärästi kosketusnäytöllä kirjoittajaa koskaan. On hämmästyttävän upeata nähdä kuinka monet ovat siinä taitureita. Kymmensormijärjestelmä ja näppäimistö ovat minun juttuni. En siksi useinkaan ole tänne kirjautuneena. Seuraan kyllä nyt jo päivittäin keskusteluja kännykälläni.

Tuntuu itsekeskeiseltä kirjoittaa omista kokemuksistani näin paljon. Sinusta olen vähän huolissani, ja toivon, että voit nyt edes jotenkuten hyvin.

Aloin pohtimaan tuota sinun esille tuomaa asiaa, jossa kerroit että rahaa oli pyydetty sähköpostin välityksellä pelifirmalta takaisin.

En ainakaan itse pystyisi peliriippuvaisten rahoja ottamaan omaan taskuun todellakaan… Tuntuisi todella pahalta ajatella, että joku taas häviää suuria summia addiktion vallassa.

En ole koskaan noin pahaa häviöpäivää kokenut, mutta olen kokenut jotain muuta:

Siitä on jo aikaa kun talletin rahaa netticasinolle 30 euroa, jolla lunastin siis 60 euroa pelirahaa. Tämän bonuksen turvin sain kassani hinattua 2500e ja oli kotiutuksen aika. Tämä poika ruudun takana oli tietysti silloin onnessaan. Netticaino kieltäytyi maksamasta, koska Skrill nettilompakolla ei kuulemma saanutkaan lunastaa bonusta, ehdin jo hyppiä riemusta… Kului päiviä ja todellisuus senjälkeen iski naamaan aika kovin kun voittoja ei saanut lukuisista ruikutuksista huolimatta. Tällöin ei vielä pelaaminen ollut “ongelma” ja pelivelkaa oli 0 euroa…

Mutta tässä vähän erillainen tarina “karvaasta häviöstä” tai oikeastaan karvaasta voitosta…

Mutta Zemppiä ennenkaikkea ketjun aloittajalle pelittömyyteen!

Pahoittelut ehkä sekavasta viestistä pitäisi varmaan mennä nukkumaan jo pikkuhiljaa

Hei, toivottavasti voit paremmin. Paljon hyviä kirjoituksia tässä ketjussa. Suosittelen myös ulkopuolista apua. Vaikka terveyskeskuspäivystystä, a-klinikkaa, kriisipuhelinta ym. kannattaa johonkin tahoon olla yhteydessä. Tai varmaan olet jo ehtinyt hakemaan apua.

Tsemppiä, ajan kanssa helpottaa. Kyllä ne raha-asiatkin jotenkin järjestyy.

olette kaikki ihania kun jaksatte tsempata, valitettavasti se ei ole silti auttanut. tuota kirjoittaessa ei tilanne rahallisesti ollut niin paha kun nyt, nyt on sitten 10 000 e velkaa eikä hajuakaan millä tuon maksan. en pysty kertomaan läheisilleni. en pysty elämään rahallisesti? olen jo monta vuotta aikonut hakea ammattiapua, mutta kuitenkin liian iso kynnys hakea sitä. laitoin omalle pankille juuri viestin että saisinko heiltä tuon lainan jotta saisin norwegianin kalliin lainan pois. miksi olen tässä, aina vaan pahemmaksi menee… toivottavasti teillä muilla menee paremmin!

Peliongelma sillä tavalla ohi minulla, ettei tulisi enää mieleenkään laittaa lanttiakaan mihinkään rahapeliin ja olen pysyvästi meilillä sulkenut kasinotilejä, joita on taas avautunut/ jotka olivat olleet auki.

Kaksi tärkeää ongelmaa: velkaantuminen ja peliongelma. Velkaantuminen johtuu peliongelmasta, joten peliongelma on hoitettava pois ensimmäiseksi. Oletko huomannut, että nyt on peluurin chat klo 12-15 arkisin. Uskaltaudu sinne tänään, jos et uskalla soittaa terveyskeskukseesi/a-klinikkaan.

Se, että saisit yhdistelylainan pankistasi olisi parasta, mutta jos ei peliongelma ole hoidossa, ei sekään pidemmän päälle ole hyvä. Kunnalliselle velkaneuvojalle on varmaan pitkät jonot, mutta voisit koostaa lainasi ja ottaa yhteyttä velkaneuvojaan ja lähettää tiedot.

Voi kunpa uskaltaisit kertoa läheisillesi. Minulla menee muuten hyvin, mutta nyt alkaa oma ulosottoni vähitellen. Päästin tyhmänä velkaantumisen paisumaan pahaksi. Halusin pitää kiinni työpaikastani esimerkiksi, joten en uskaltanut ottaa sitä omaehtoista luottokieltoakaan ennenkuin tajusin, ettei se vaikuta työsuhteeseeni. Se voi kyllä vaikuttaa, jos tästä asiat etenevät tosi huonoiksi… jos tulee joku tuomio tms.

Jos nyt et kuitenkaan uskalla kenellekään puhua, tai hakeutua hoitoon… Niin ollaanhan me täällä. Olet hurjasti nyt ahdistunut veloistasi ja varmasti pelaamisesta, mutta se on kaikki hoidettavissa… Kunpa uskaltaisit puhua ihan ammatti-ihmisille myös.

Tuntuu, että olet melko kovassa suossa henkisesti ja fyysisesti pelien suhteen. Muista, että tästäkin irti pääsee ja velkaantuminen loppuu kunhan pelit loppuu. Suosittelen käymään näin aluksi a-klininalla jos mahdollista. Sieltä saa hyvää apua aluksi. Jos tuntuu että ei ole valmis niin muitakin keinoja on, mutta niihin muihin keinoihin liittyy ammatti ihmisten apu. Yksin on vaikeaa. Jos sinulla ei mahdollista saada niputettua lainoja yhdellä isolla lainalla ja tämän jälkeen hankittua luottokieltoa niin oma neuvoni on tämän jälkeen antaa tuon summan mennä ulosottoon. Tällöin varmasti velkaantuminen loppuu ja ei tarvitsisi huolehtia vuosikausiin muusta kuin että on pelaamatta ja tehdä töitä. Suosittelen ensimmäistä vaihtoehtoa. Jos tuntuu, että raha ja velan lyhennykset stressaa niin tuolloin uo kanssa ei tarvitsisi muuta kuin käydä töissä ja velat lyhenee pikkuhiljaa. Muista, että kaikesta selvii. Tärkeintä että velkaantuminen pysähtyisi. Äkkiä tätä menoa se 50k velkaa jne. Keinoja on monia, mutta riippuu ihmisestä mitenkä toimii mikäkin. UO ei tarvitse pelätä kunhan on töitä ettei velat mene vain kasvamaan korkoa…Voimia!

Moi peliaddikti,

Saitkin jo hyviä vinkkejä pelitöntulevaisuudelta ja therikulta.

Toivottavasti uskallat hakea ulkopuolista apua, koska tilanteesi vaikuttaa siltä että sitä tarvitset. Ei ole häpeä hakea apua. Kukaan ammattilainen ei tule sinua syyttämään mistään vaan päinvastoin.

Peluurin chat ja - puhelin ovat varmaankin matalimman kynnyksen palveluita. Myös peli poikki-ohjelma. Sitten jos paikkakunnallasi on A-Klinikka niin sekin on hyvä vaihtoehto.

Jos tuntuu ettet pysty ulkopuolista hakemaan niin mulle ainakin voit laittaa sähköpostia, jos haluat keskustella.

Velka-asioissa kunnan velkaneuvoja voisi olla järkevä ottaa yhteyttä. Tosin niillä on valitettavan usein pitkät odotusajat. Lainojen yhdistäminenkään ei ole välttämättä paras idea, kun on ei ole päässyt eroon pelaamisesta. Minunkin ensimmäinen lainojen yhdistäminen oli ~10ke. Eihän se tietenkään siihen jäänyt kun en ollut päässyt eroon pelaamisesta. Velkojen päästäminen ulosottoon voisi olla varteen otettava vaihtoehto.

Riippuvuudesta sinun on turha syyttää itseäsi. Riippuvuus on aina ihmisen yritys ratkaista omat ongelmansa. Riippuvuudesta saa aina jotain positiivista. Kysymys kuuluukin minkä takia se joku puuttuu elämästä. En tiedä miksi olet aloittanut pelaamaan tai mitä sinulle on tapahtunut elämässä. Mutta siellä on varmasti asioita, jonka takia olet aloittanut pelaamisen/jatkat pelaamista. Toivon että saat apua.