Arpoja joululahjaksi

Tuli tuossa mieleen toisesta keskustelusta, että miten suhtaudutte jos saatte lahjaksi raha-arpoja? Meillä on joillain sukulaisilla ollut tapana joululna antaa arpa. Pakkohan se on siinä antajan läsnäollessa raaputtaa, mutta miten on, lasketaanko se nollatoleranssin pettämiseksi? :confused:

Mielenkiintoinen aihe. Eipä olekaan tullut mieleen tällainen mahdollinen retkahdustapa. Tai tiedä vaikka joskus olisikin, kun pelaamista on vähintään paljon miettinyt eri näkökulmista…
Itse henk.koht. en ottaisi arvan raaputtamista nollatolen pettämisenä. Tähän syynä on se, että itse en arpoihin koe hohtoa tai vetoa, ennemmin tiedän että niistä ei voi voittaa enkä siis lähtisi niitä rapsuttelemaan jatkossa.
Kuitenkin, jos jonkun kohdalla on pienikin mahdollisuus, että joko perhejuhlan keskellä tai jälkeen livahdetaan kioskille lisää raaputettavia ostamaan, vain siksi että lahjana saatu piletti pisti himot jylläämään, kannattaa ehkä jättää koko lahja raaputtamatta. Voisiko sen antaa eteenpäin, lahjaksi??

Moi,

Hyvä kysymys, mutta vaikea vastattavaksi. Kuten olen toisaalla sanonut, minulle yksikin arpa on liikaa!

Ehdottaisin arpoja antaville sukulaisille etukäteen, että tänä vuonna arpalahjan eli ko rahasumman voisi kohdallani antaa hyväntekeväisyyteen. Sen kokisin parhaana lahjana itselleni.

No joo… toisaalta tietysti tuossa kyse on lahjasta johon ei itse vaikuta minkään vertaa sen saamiseen, se tulee ns. puun takaa ja yllärinä. Ja toisekseen melkoisen passiivista toimintaa, eli ei välttämättä kannata hirveitä tunnontuskia kokea asiasta. Arvat nyt ovat vähän sama muutenkin kuin suklaarasia tai pyyhe… eli yhtä persoonattomia ja viime hetken vähän sellaisesta “kuhan nyt jotain ostin…” -tyylisiä. Jos eivät ole ihan joku traditio, että sellaisia ostetaan. Itsellä on parille parille lähisukulaiselle tapana myös ostaa kahvipaketti-muutama arpa-suklaarasia -kombinaatio. Viinan kanssa on hyvä ollakin vähän tarkkana, ettei tuota kellekään ankeaa joulua jos perheenisällä tai äidillä on sen kanssa vähän tasapainoilua ja juuri sitten joku lahjakonjakki sysää rajan yli…

Ps. Itse en kyllä ole täysin vieraille antanut arpoja lahjaksi sitten 90-luvun. Ostin kerran 5 Casinoarpaa opiskelukaverille ja ajattelin, että sellainen sadan markan pieti on hyvä tasasumma ja lahja tällä kohdalla. No, ajattelin sitten raaputtaa yhden, mutta sitten tulikin raaputettua 4, voittamatta mitään. En ehtinyt ostaa uusia, vaan vähän nolona annoin tuon yhden ja selitin jotain postissa tulevasta paketista, mutta ota tämä nyt ensi alkuun. No, ei tarvinnut sitten postin tuoda pakettia… Tuo ainut mitä en raaputtanut, siinä oli 20 000 markkaa:) Olihan se toki komia ja mieleenpainuva lahja, mutta jotenkin se silti ehkä vähän korpesi… kun kummiskin raaputit 4 siitä ympäriltä… Noo, mutta ehkä se oli kohtalon ivaa juuri kun heittäydyin ahneeksi :wink:

Isälläni on tapana ostaa perheen täysi-ikäisille veikkauksen joulukalenterit.
Otin kalenterin vastaan myös tänä vuonna, en edes ajatellut, että se voisi laukaista pelihimoni, vaikka arvatkin kuuluivat ongelmapeleihini.
Täytyy sanoa, että tuon arvan raaputtelu tuntui juuri siltä, miltä sen varmasti pitäiskin.
Harmittomalta huvilta. Vanha minä olisi raaputtanut koko arvan heti kättelyssä ja mennyt vielä varmuuden vuoksi ostamaan muutaman lisää…

Missä olet mrsQwerty?

kaikkea hyvää!

hei kiitos samoin <3