Armoton mieliteko

No nyt se sitten iski, viinanhimo! Melkein neljä kuukautta kuivilla ilman sen suurempia ongelmia ja nyt napsahti. Suu napsaa, ottaa päähän, mielessä pyörii vaan “hohdokas” biletys ja juominen ilman rajoituksia… Argh!!! Takokaa nyt pöntölle järkeä päähän…

:smiley:

“Sekin menee ohi.”

Viinanhimosta ei ole kohdallasi kyse. Sinulla on tunne, johon olet kadottanut yhteyden. Yleensä olet juonut tuohon tunteeseen. Lopeta siis höpötys viinanhimosta ja kysy itselt’äsi ihan suoraan - “Mitä minä oikein pelkään?”

Ja kysy myös itseltäsi, mitä tunnetiloja/tuntemuksia haet itsellesi rajoittamattomalla juomisella ja hohdokkalla biletyksellä? Mitkä tarpeet kännibiletys tyydyttää? Ja saavutatko ne vetämällä pääsi täyteen?

Oma kokemus oli sellainen, ettei kukaan kyennyt takomaan järkeä päähäni, jos halusin vielä juoda. Mikä saa sinut luulemaan, että maailmasi parantuu juomalla?. Toinen asia vielä; ketään ei oikeastaan harmita se, ettei eilen tullut juotua, mutta useampia se, kun tuli. Ehkäpä sinä osaat selittää itsellesi sen juomisen tarpeen niin hyvin, ettet osaa sanoa tänään vastaan, vai miten on?.

Meitä alkoholisteja kokoontuu useimmissa kunnissa AA ryhmissä, tule siis ryhmään, jos se auttaa sinua pääsemään selville kumpaa haluat enemmän, raittiutta vai juomista.

Se meni ohi :smiley: Ihan sillä että sai muuta mielekästä tekemistä ja sosiaalisia kontakteja. Mentiin pelailemaan lautapelejä ystäville, saunottiin ja juotiin limpparia.

Hmm… jonkinlainen tyhjyys ja töissä tullut osaamattomuuden tunne ja ärsytys minua taisi vaivata. Tosiaan, se taisi olla tunnetila eikä viinanhimo. Olitte niin oikeassa. Miten hyvä fiilis nyt onkaan kun tänään sai tehtyä yli tunnin juoksulenkin ja nautittua taas arjesta, funtsittua vaivaavat työasiat kohdalleen mielessään ja tunnettua itsensä hyväksi ja kyvykkääksi ilman viunaa :slight_smile:

Äsken tuli kutsu bileisiin, mutta mieluummin jään nyt sohvalle kahvikupposen, jätskin ja Kotikadun kera. Hyvää jälleen yhtä raitista viikonloppua toivottaen,

Aamuaurinko