Arjesta palautuminen?

Morjes!

Enempi vähempi oon ollut viimeisen kymmenen vuotta yrittänyt lopettaa juomisen. Nykyisin vähän vakavammin, aiemmin vähän vähemmän vakavammin. Erinäisten keinojen avulla, lupauksia, antabusta, omin voimin ja vaimon voimin. Kertaakaan siinä onnistumatta. Aina kariutunut muutamissa viikoissa.

Nyt ensimmäistä kertaa lupaava alku, onko nyt äkkiälaskien 5 viikkoa takana selvin päin, kenenkään kehottamatta tai komentamatta vaan ihan puhtaasti omasta tahdosta ja ennenkaikkea omin voimin. Tai AA:n voimin, ei omin voimin :smiley:

Nopeasti taustat, 13-vuotiaana huikka ja suoraan juopoksi mitä tälläkin hetkellä. On juotu ja paljon, usein, liikaa, omat, naapurin, kortit, työpaikat, rahat, vastentahtoisesti ja niin edelleen. Jokainen joka on ollut samassa tilanteessa ymmärtää varmasti sen enempää esittelemättä.

On siis hyvä draivi päällä tän raitistelun kanssa ja haaveissa pysyvä raittius. Ensimmäistä kertaa jopa inasen luottavaisin mielin.

Nyt on vaan tullut vähän ongelmia matkalle enkä osaa ratkoa niitä itte.

Tietoa ja jopa taitoa rentoutumiseen löytyy, mutta enään en rentoudu. Siis selvin päin, ei vanhoilla tavoilla jotka toimi juomisen rinnalla eikä uusilla. Liikunta, kivaa. Seksi, loistavaa. Sauna, mukavaa. Ruoka, ääärettömän hyvää. Iltakarkit lonkeron tilalla, namia. Ajattelu, autolla ajelu, nukkuminen, metsässä samoilu, lasten kanssa touhuilu yms yms yms. Kaikki tyyni kivaa ja mukavaa, mutta en rentoudu niitä tekemällä.

Nyt alkaa arki potkia vastaan ja tosissaan, tuntuu etten palaudu töistäni enään millään tasolla. Aamulla zombi, päivällä zombi ja illalla zombi. Viikonloppuisin zombi.

Teen paljon töitä, mutta vaikea kuvitella että alkoholi olisi tähän asti boostannut omia rajojani. Vai voiko tosiaan olla niin että kun tempaset illalla kännin ja menet aamulla töihin että jaksatkin pidemmän päivän töissä ja pelkällä alkoholilla palaudut nopeammin ja paremmin kuin levolla, unilla ja niillä asioilla millä pitäisi normaalin ihmisen rentoutua?

Mistä on kyse, onko tää nyt vaan vieroitusoireita vai onko todella niin että olen fyysisesti että henkisesti heikompi ihminen ilman alkoholia?

Ja siis juopua ei tee mieli, juomien makuja en kaipaa, nousujurria en kaipaa, itsetunnon kohotusta en kaipaa, ainoastaan sitä että on hyvä ja levollinen olo. Se kaikista tärkein. Tekeekö mun siis suomeksi sanottuna aivan perkeleesti mieli viinaa vaikken sitä itse huomaakaan tai oivalla viinan himoksi?

Asiat on meinaan sillä tolalla että alkuviikosta irtisanoin itseni töistä täysin tiedostaen että koko perheen talous syöksyy suoraan kolmantena kuukautena voten pöydälle. Sain asiat kuitenkin sovittua päällikön kanssa ja jäänkin nyt vain viikon lomalle.

Jos jollain on nyt jotain salaista tietoa, kokemusta, ajatusta, taitoa tai jopa vastaus mun tilanteeseen niin otan kaiken avosylin kiitollisena vastaan.

Hyvää kevättä kaikille!

INeedThat kirjoitti

Tervetuloa kirjoittamaan itsestäsi ja lukemaan muiden kokemuksista!

Pitkä ja hyvä luettelo sulla on elämäsi täyttävistä myönteisistä asioista. Minusta AA:n voimapiiriin päässeenä siihen voisi lisätä toiminnan alkoholistien parissa. Miniminä kokouksissa kuuntelu. Halu pysyä raittiina ja askelten ehdotuksiin suostuminen, siis toiminta, palkitsevat paremmalla elämänlaadulla. Toveriseuran vertaistukeen kuuluminen antaa sinullekin voimaa ja asenteenmuutosta elää täyspainoisesti perheesi ja työsi parissa.

Sulla tuntuu olevan viisas pomo, joka arvostaa sinua ja työtaitojasi. ja haluaa auttaa perhettäsikin.

Ryhmissä jaamme kokemuksemme, voimamme ja toivomme

Kyllä se niin tuppaa alkuraittiudella olemaan, että jonkinmoista kummaa väsymystä sitä tuntee, toi nimitys zombi kuvaa sitä mainiosti. Sellainen kummallinen rasitus seuraa matkassa kullakin eripituisen ajan. Rentoutumisen opettelu kestää myös aikansa. - Joo sitä kuvittelee muutamien viikkojen jälkeen, että jee, nyt ilman viinaa sitä pitäis jaksaa kaikki vanhat kuviot paremmin vielä kuin ennen. Se ei vain niin mene! - Suosittelen runsasta lepoa sekä rauhaa, sellaista omaa mukavaa olemista terästettynä huumorilla sekä hassuttelulla. Lisäksi kandee tankata vitamiineja sekä hedelmiä. Käydä hierojalla, jalkahoitajalla ja vaikka vyöhyketerapiassa tai hermoratahieronnassa, tai vaikkapa rentoutuskurssilla.

Sitä on kroppa sekä pää kipiänä ton viinalitkuttamisen vuoksi, eikä se heti palaudu.

Kysy tätä rentoutumisasiaa palaverissa, niin kertoovat sulle.

Tsemppiä ja mene vaikka lääkärille mikäli et ala rentoutumaan millään konstin. Sekin on parempi ratkaisu kuin pamahtaa takaisin juomaan.