Apua ja tukea kaivataan!

Moicca!
Kirjoitin ekaks vahingossa tuonne vähentäjien puolelle! No mulla ei oikein ole vaihtoehtoja, paitsi lopettaminen.
Nyt Jouluna vasta tajusin missä mennään. Tai ei menty enää missään, ei tullut joulua. Mut tajusin myöntää alkoholismin ja alkaa hakea apua. Mutta nyt haluan että lopettaminen on jo menossa. Lapset on mulle kaikki, niitten vuoksi taistelen ja ehkä myös oman itseni.Laittakaa vaan tukee, voisin lukee niitä loputtomiin!

Kyllähän sitä tuke alkaa herua, kunhan alkaa löytyä vähän enemmän henkistä kosketuspintaa. Olet varmaan ihan oikeassa paikassa. Ja jouluna moni mukin muuten raitistunut - tai ainakin saanut siihen varsin vanhan herätteen…

kahleeton

Tässä tukea sen minkä osaan tai voin itse antaa :smiley:
Alkoholistin elämänlaatu lähtee paraneen automaattisesti kunhan viina pysyy pois kuvioista.

Raittius on parasta mitä voit elämällesi antaa :sunglasses:
Eikä sinunkaan tarvitse juoda enää :smiley:
Hae apua Ole niin kiltti itsellesi :slight_smile:

Terveisin Apua hakenut ja avun myös saanut Raitis Kanttoona PUKKI :stuck_out_tongue:

Tervetuloa palstalle!!
Jatko onkin sitten kiinni sinusta itsestäsi… riittää että haluat elää ilman viinaa, tänäänkin.

Meitä on täällä aika moneen lähtöön, ja jokainen saa olla ja puhua asiasta mikä tuntuu olevan lähellä sydäntä. Joku saa lohtunsa sydämen viisaudesta, toinen kirjaviisaudesta, kolmas vain lueskelee ja seurailee keskusteluja. Nyt täällä on vähän hiljaisempaa kun väki on joulun vietossa. Välillä meno karkaa lapasesta, mutta ei sitä kannata säikähtää… :smiley:

Kun alusta lähtien otat käyttösi kaiken avun minkä vain voit kuvitella niin olet jo vahvalla pohjalla!

Terkkulein
Heinänen

Hyvää tapaninpäivää ja tervetuloa! Kannattaa lueskella myös linkin vanhoja ketjuja. Ei ehkä ihan kaikkia, koska kaikissa teksti ei ole kovinkaan rakentavaa ja tukevaa :smiley: Meitä on niin moneksi. Mutta tässä muutama hyvä ketju, jossa näkyy hyvin tuo kehitys ongelman hoksaamisesta täyspainoiseen raittiiseen elämään.

Kaamos: enpä olisi uskonut…

Smokki & Sikari: Uusi elämä

:blush: Tuntuupa hyvältä nähdä oma nimensä tuossa listassa :smiley:

Hei, J-ippe ja tervetuloa Lopettajiin. : )

Mukavaa että tulee tulokkaita. Mä näkisin keskustelufoorumin kanssa sillain, että sua voi tukea se että purat itse omia ajatuksiasi ja fiiliksiä tänne. Se on ainakin auttanut minua joskus paljonkin. Anonyyminä saattaa uskaltaa kirjottaa myös asioista, joista ei omalla nimellä tai kaikille IRL-tuttaville niin heti viitsisi.

Onniina kirjoitti tuossa edellä, että meitä on moneksi. No, ehkä sanosin pikemminkin että keskusteluja on moneksi.
Tällä foorumilla liikutaan kuitenkin pohjimmiltaan elämän ja kuoleman kysymysten äärellä, ja me alkkikset ja alko-ongelmaiset ollaan useinkin tunne-elämältämme ja mielenliikkeiltä kuin pieniä kiukuttelevia lapsia. :slight_smile:

Siksi keskustelut purskahtelee ja ryöpsähtelee joskus eri suuntiin aika villistikin, mutta kaikki toivomme kuitenkin kaikkien halukkaiden saavan oikeasti tukea foorumista. : )

Mä oon itse käyny läpi katkot, AA:t, A-klinikat,psykiatrit, työpaikan päihdehoito-ohjelmat sun muut viimesen kolmen vuoden aikana. (siis ihan asiakkaanakin… heh).
On hyvä että haet apua, ja kaikenlaiset tukimuodot voivat auttaa jotakuta. Mikään apukeino ei auta ihan kaikkia, mutta toisaalta jokainen apukeino auttaa jotakuta.

Toiveikasta tapaninpäivää. : )

toivottaa: Yx kirjaviisas

:astonished: :blush: …allekirjoitus. :smiley:

Ja tulokkaalle;

Itse aloitin lapsien takia…ja pian tajusin, että itseni takia kuitenkin eniten. Asiat tärkeysjärjestykseen ja sieltä se itsekkyys (hyvä sellainen) sitten tulee …“Lapset on mulle kaikki…”

Tervetuloa siis ,ja rauhallista Tapania. Pidä itseäsi hyvänä näin alussa, jotta jaksat taistella alun vaikeuksien kanssa…“ruoskan aika” tulee myöhemmin, jos on tarvis. :wink:

Kiitokset…kahleeton, kanttoona, heinänen, Fräulein Onniina, Smokki_ja_Sikari, RC. ja Kaamos
Luulen et täällä viihdyn pitkään ja olen tullut ystävien joukkoon !
J-ippe

Niin olet … ja muista sekin, että halu lopettaa juominen riittää siihen, että on meidän ystävämme. Kykyä voi joskus joutua etsimään ojanpohjaltakin, sekin on meille tuttua. Se mitä sinun pitää tehdä on kyllä neulottu näihin meidän tarinoihin … kaikkien ei ole pakko etsiä omia tarinoitaan ojanpohjalta.

Alkoholi on sellainen vastustaja, että sitä vastaan taistelu on lähes jokaisen alkoholistin kohdalla turhaa ja täysin tuloksetonta.
Raitistuin, kun myönsin olevani voimaton alkoholiin nähden ja lakkasin taistelemasta, yrittämästä ja lupaamasta. Halusin vain lopettaa juomisen, ja sen halusin itseni tähden. Muut ovat sitten saaneet raittiuteni mukana enemmän tai vähemmän hyvää. Täältäkin saa apua, itse olen apua saavana ja antavana osapuolena AA:n toveriseurassa. On mukavaa olla kasvokkain toisen, raittiutta haluavan alkoholistin kanssa. Pysy mukana, halu pysyä raittiina tarvitsee tukea.

Täällä saa paljon enemmän oikeanlaista tukea ja neuvoa kuin uskoinkaan!
Olen pitkään kaivellut pitkältä saakka ja muistellut nuoruudesta lähtien. Enää en halua etsiä syitä, enkä syyttää ketään tai joitain asioita. Nyt vain haluan päästä eroon. Tunti tunnilta, päivä päivältä.
Haluaisin tietoa AA-sta. Kovin sitä mietiskelen,uskallanko ja oikeasti se on varmaan kans suuri apu, mutta kynnys… :blush:

^ Kynnykset AA:n kokouspaikoissa eivät yleensä ole sen korkeempia kuin rakennuksissa yleensä, että kyllä sinne pääsee ihan hyvin. Rohkeutta, J-ippe. :slight_smile:

aa.fi

Smokki on tässä kohden verraton tuki, mutta rohkaisempa sinua omalta osaltani menemään kokoukseen. Kukaan ei kysy nimeäsi, saat itse päättää haluatko puhua ja haluatko olla paikalla loppuun saakka. Kukaan ei kysy missä olet ollut ja mihin menet, tai tuletko toistekin, mutta takuulla tunnet itsesi tervetulleeksi. Käy edes kerran, kuulostele ja katsele. Jos mahdollista niin käy useammassa ryhmässä, kokeile mikä tuntuisi omalta.
Pää pystyyn ja rohkeasti liikeelle, tarvitset tässä kohden kaiken avun minkä vain voit ottaa vastaan!

Nyt alkaa jo aidosti punastuttaa. En todellakaan halua nostaa itseäni mihinkään ylemmäs, kuin Smokki ja alkoholisti. Parhaiten saat tietoa AA:sta käymällä 5 kertaa AA:ssa. RC taisikin jo antaa osoitteet. AA:n ovet on kuin saluunan ovet - saa mennä ja saa tulla. Jokainen, joka haluaa lopettaa juomisen on AA:ssa täysivaltainen mukanaolija. Mene aluksi uteliaana. Älä odota mitään, älä pyydä mitään. Homma joko kolahtaa tai ei kolahda. Ei kestä kauaakaan, kun olet täällä jo yhtä tiukasti erimieltä asioista, kuin kaikki muutkin. Sitten aikaa myöten huomaat, kuinka samaa mieltä olet. Jos AA:han meneminen jännittää, voit soittaa AA:n palvelevaan puhelimeen. Hyvin todennäköisesti joku lähtee mielellään auttamaan sinut alkuun. Itse hipsin omalle tyylilleni uskollisesti ovesta sisään, kuin saluunaan. Ajattelin, ettei kukaan panisi saapumistani mitenkään erityisesti merkille. Ilmeisesti rusettini oli huonosti sidottu tai jotain, kun kuitenkin heti kyselivät, olenko ekakertalainen.

Tottahan noi on joka sana. Mut jotenkin täs on itseluottamus aikas nollil,no parhaani yritän

Niin… kun alkaa pikkuhiljaa oivaltaa mitä on tullut tehtyä, niin kyllähän se itseluottamus helposti pakenee piiloon jonnekin Kittilän Esson takse (näin etelä Suomesta katseltuna) ja itsekunnioitus on siellä myös.

Varovaisesti houkuttelemalla ne sieltä kyllä palailee, mutta ajan kanssa. Tuon itsekunnioituksen ja -luottamuksen katoamisen on tainnut kokea jokainen plikkiläinen. Minäkin tänne tulin joitakin kuukausia sitten hirvittävän itseinhon vallassa, vieläkin kun tekemisiäni ajattelen nousee tuskanhiki pintaan (kun en edes kunnolla muista mitä tuli tehtyä), mutta nämä unohtunee ajan kanssa… Fr. Onniina sanoisi ettei hän halua unohtaa, minä en ole ihan varma. Omalla tavallaan omien mokailujensa ja epäonnistumistensa muistaminen pitää raitistumishalun tuoreena… Mutta kukin taaplatkoon tyylillään!

Mukavaa päivää ja kerro miten AA:ssa meni!

Tässä on minun eka viestini palstalla. Muistan, kuinka Suomi-Tsekki lätkäottelun katsominen loppuun asti oli jo elämys. Yleensä nukahdin huuruiseen uneen jo väliajalla.

Alkoholismin taudinkuvaan kuuluu, että omat voimat, eivät riitä viinanjuonnin lopettamiseen. Tarvitaan siis apua jostakin. Yksinkertaista - mutta kuinka vaikeaa onkaan nöyrtyä tämän tosiasian edessä. AA:ssa tuota apua kutsutaan korkeammaksi voimaksi. Tämän hyväksyminen on monelle vaikea paikka. Minun ensimmäinen kokemukseni itseäni korkeammasta voimasta oli katkon kuvitteelliset kalterit, jotka pitivät minut pois rakkaan viskipulloni luota - sieltäkin toki olisi voinut lähteä kesken kaiken pois jos olisi halunnut. Seuraava asia oli antabus tabletit. Oli suunnaton helpotus aamulla sekoitella aivan uudenlainen gini-tonic ja hymyillä, että taas on viikko juomatonta aikaa luvassa. Lopulta opin luottamaan myös AA:n antamaan apuun niin paljon, että jätin antabukset pois. Antabus tabletit ovat edelleenkin kaapissa siltä varalta,että mieleen tulee viinan houkutukisa. Nyt on kyllä mielessä aivan muut asiat.

Alussa helpoin ratkaisu on korkata se pullo. Siinä sitten viinan huuruisena on mukava vetistellä, kirota omaa voimattomuuttaan ja vannoa että tämän on loputtava, eli suomeksi sanottuna retkahtaa :frowning:
Varmasti moni, lähes kaikki (Pimistä ei lasketa :laughing:) ovat joutuneet kokeilemaan josko nyt kuitenkin olisi se kohtuukäyttäjä. Toisilla se toteaminen kestää kauemmin toisille se valkenee jopa yhden retkahduksen jälkeen että alkoholisteja tässä kuitenkin ollaan.
Itse vasta nyt joulun aikaan kykenin lopullisesti myöntämään että ihan oikeasti olen alkoholisti, vaikka selviä kuukausia on jo takana monta.
Sitä kun näkee n.s. tavisten ottamista läheltä ja vertaa itseensä juovana aikana, niin ero on aika selvä, suorastaan silmiin pistävä.
Viinalla on helppo hukuttaa murheensa, mutta vahva ihminen on sellainen joka kykenee elämään kokonaan ilman etanolia.
Itsellä yli 6 vuotta jokapäiväistä juomista takana ja oli aikas hämmentävää, suorastaan jännittävää opetella selviytymään arjesta selvin päin. :smiley:
Paljon tahdonvoimaa taas sulle toivottelen ja muista kuitenkin että retkahdus ei ole maailman loppu niin kauan kun luoja suo sulle uuden päivän jolloin voit taas yrittää ja jokainen juomaton päivä on kuitenkin plussaa :smiley:

Mä lopetin kerran juomisen yksin; tai hieman niinku kaverien avulla ekaks. Se oli alkuvuotta 2007, siis melko pian kolme vuotta sitten. Olin tissutellut ja ryypiskellyt ja bilettänyt pari kuukautta putkeen (näin voi sanoa eikä paljon liiottele) ja aloin olla tammikuussa jo niin heikossa hapessa, että aattelin että nythän tästä on ihan sotku tullut koko elämästä. Alkoi olla tämä tytti aika tattis.

No sitten itkeskelin frendeille kun en oikein jaksa juodakaan enää enkä lopettaakaan pysty, niin kävi niin että eräät ystävälliset sielut antoi mulle eräitä pillereitä; bentsoja ja zopikliinia sillä ehdolla että lupaan lopettaa juomisen siihen paikkaan.
No miehän lopetin. Hain sitten niitä pillereitä lekurilta lisää ihan laillisestikin ja söin niitä pari ekaa viikkoa tipattomana, ja kyllähän ne jeesas että pääsin juomattomuuden alkuun. Mulla oli tosiaan hyvä tsägä, että mulle noi bentsot ja unilääkkeet ei aiheuttanu mitään riippuvuutta. Monet ei oo yhtä onnekkaita, joten suurta varovaisuutta suositellaan niiden kans.

AA:han uskaltauduin menemään vihdoin juomattomuuden 4. päivänä. :slight_smile:

Muistan kuinka jännitti ja vapisutti pikkasen vieläkin, ja nielin yhen diapamin ennenku uskaltauduin kokouspaikan ovellekaan. Kurkin ovelta huoneessa olevaa sekalaista seurakuntaa ja kahvipöytää, että ujoilin että “köh anteeks mä en nyt yhtään tiedä oonko mä oikeessa paikassa”
Joku taatto sieltä sitten vinkkas että “ties vaikka oliskitkin, tuu peremmälle vaan”.
Viihdyin niiden pöytien ääressä liki puoli vuotta. Se mitä sitten tapahtu, on toinen tarina.

Mutta ei se kynnyt ollut korkee loppujen lopuks.

t: Kirjaviisas