Antabus kesäksi?

Moikka plinkkiläiset,
7kk raittiutta takana! Kesä kolkuttaa nurkan takana ja kuningas alkoholi yrittää samaa. Ihan pelottaa nämä ajatukset. Enkä saa niitä pois mielestäni.
Mitä luulette? Saisinko antabus lääkityksen kesän ajaksi vaikka raittiina olen nyt ollut tuon 7kk. En halua ottaa mitään riskejä repsahtamiseen nyt, kun kaikki on hyvin.

Moi.

Saat toki, kun käyt lääkärille juttelemassa. Verikokeet, missä tarkistetaan maksan kunto varmaan ensin. Labrakokeiden tiheys riippuu siitä miten säännöllisesti Antabusta käytät. Jos lähes päivittäin (?) maksa-arvoja kontrolloidaan alussa useammin.
Minulla itsellä esim. ei ollut kuin yhdet labrat, koska sanoin ottavani tuota lääkettä vain pahoissa paikoissa. Siis ennen tilanteita, joissa lipsumisen vaara olisi suuri.
Eikä niitä minulla usein ole. Se on minulla heikon hetken varalla kaapissa ja mukana taskussa muutenkin jos alkaisi kiusauksia tulemaan.
Tammikuussa hain ja tasan kaksi olen tuosta sadan purkista ottanut.

Varaile aikaa lääkärille jo huomenna, jos vähänkin epäilet sortumisvaaraa. Mukavaa kesää sinulle.

Heips Yolo2021.
Onnea 7kk raittiudesta.
Hanki ihmeessä Antabukset. Kesä voi todellakin yllättää vaikka raittiutta on jo noinkin paljon takana.
Tiedätkö, jos syksyllä toteat että aivan turhaan hait reseptin, voit silloin onnitella itseäsi. Olet voittanut paljon. Jos taas Antabukset ovat olleet ratkaisevasti avuksi, olet jälleen voittanut paljon.

Putkis, 1000 Antabusta käyttänyt.

Minä todellakin käytin Antabusta 1000 päivää. Muutamia pillereitä jäi ottamatta, unohduksia sattuu.
Ylimääräiset pillerit hautasin ruotsin korkeimmalla vuorelle, Kebnekaiselle. Kastelinkin ne, vaikkei vettä koko vuorella ollut. ??

10 min ja lääkäri pyytää sisälle. Miksi jännittää ja hävettääkin… Minunhan pitäisi olla ylpeä itsestäni. Yritän tehdä kaikkeni pysyäkseni raittiina. Miksi kuitenkin tuntuu, että olen huono ihminen?
Noh, puolituntia ja tämä on ohi!

Toimit järkevästi ja kunnioitettavasti. Jännitys ja häpeä ihan turhia.

Yolo2021,
Kuinka kävi?
Putkis

Huh, miten helpottunut olo minulla on.
Lääkäri kirjoitti kahden vuoden Antabus reseptin. Huomenna hän soittaa labratulokset ja jos ne ovat ok niin aloitan lääkityksen samointein. Jotenkin jo sekin, että nyt ensimmäisen kerran juttelin terveydenhuollon ammattilaiselle, tilanteestani ja tunteistani, helpotti oloani. Apua on siis saatavilla kun vain hakee sitä.
En tiedä olisinko suoriutunut tähän reissuun ilman teidän tukea. Olen todella kiitollinen teille tsemppaajille! Tästä on hyvä, kevein mielin, jatkaa raitista matkaa.

Jipiiiiiiiiiiiiiiii!
Nyt sitten tarkkana eteenpäin. ??

Lisään vielä…
Lääkäri kysyi muutamaankin otteeseen, että etkö ole aikaisemmin hakenut mitään apua tähän ongelmaan? Hän oli hiukan hämmillään siitä, että olen ollut 7 kk raittiina ilman mitään apuja. Kerroin, että olen saanut apua Päihdelinkin Me lopettajista :smiley: Kuitenkin nyt kun näitä asioita mietin niin olis pitänyt hakea apua aikaisemmin. Ehkä olisin sillä säästänyt itseäni ainakin muutamalta ahdistukselta ja itseruoskinnalta. Näin ainakin luulen, koska nyt on olo, että olen oikeasti myöntänyt tilanteeni. Onko se sitten sitä nöyrtymistä? Tuli ihan uusi draivi tähän touhuun :smiley:

Jeees… näin tehdään :smiley:

Hienoa Yolo2021 :slight_smile:

Kyllä antabus auttaa ja sivuoireet ovat kuitenkin verrattain pienet ja menee ohi, kun hetken käyttänyt. Itse otin antabukset käyttöön helmikuussa ja kyllä ne auttaa todella pysymään raittiilla tiellä, kunhan vain ottaa ne säännöllisesti kyselemättä. Itsekin omatoimisesti varasin ajan työterveyteen ja kerroin tilanteestani sanoen, että haluan antabusreseptin nyt heti.

-Lumikulkuri

Hei Lumikulkuri,
Otatko päivittäin pienemmän annoksen vai kaksi kertaa viikossa isomman? Itse ajattelin tuota päivittäistä annosta, ainakin alkuun.

Hei!

Otan joka päivä yhden tabletin, puolikas aamulla ja puolikas iltapäivällä.

-Lumikulkuri