Antabus Aurorassa?

Onko tietoa asennetaanko Auroran sairaalassa antabuskapseleita?

Miulla on sellanen käsitys, että kapseleita ei asenneta enää missään, vaan Antabusta on markkinoilla ainoastaan poretabletteina.
Kapselit oli vissiin epävarmoja toiminnaltaan (kaikilla ei vaikuttava aine edes imeytynyt), ja toisekseen tuli joskus ikävää jälkeä kun jotkut hurjat viinantuskissaan yritti teräaseella kaivella omatoimisesti niitä kapseleita ihon alta pois.

Ihan 100 % varma tästä asiasta en kuitenkaan ole, joten kannattaa kysyä vielä sieltä Aurorasta tai jostain lääkäriasemalta.
Ja jos jollain muuta tietoa, niin oikaiskaa.

Hyvää viikonloppuva! (:

Antabuskapselit on mm. Käypä hoito -suosituksessa todettu tehottomiksi vahvan tutkimusnäytön perusteella (lähteet: http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/naytaartikkeli/tunnus/nak04661).

Toisaalta niitä on näköjään kuitenkin saanut yksityislääkäriltä A-klinikan ohjaamana vielä viime vuonna: http://www.paihdelinkki.fi/keskustelu/viewtopic.php?p=563805

Ainakin loppuvuodesta kaverilleni “asennettiin” antabus-kapseli Eiran sairaalassa Helsingissä. Mutta poretabletti on paitsi edullisempi myös motivaation kannalta parempi, koska poreen kanssa syntyy päivittäinen rytmi. Itse hankin oman teemakupin aamuista rituaalia varten… Ihonalainen kapseli ei ole lopullinen ratkaisu ja kannattaisi kytkeä hoitoon jokin terapia, kuntoutus tai A-klinikalla käynti avohoidossa.

Tuskinpa kapselia kunnalliselta puolelta saa. Mutta Kela korvasi aikoinaan minulle about 20% yksityissairaalassa laitetusta kapselista. Kuukausi meni, sitten halusin sen pois. Perseilyä jatkui pari vuotta. Suosittelen vahvasti ankkuroitumista pitkäkestoisempaan hoitoon kuin antabuskapselin ottamiseen. Tämä vain oma kokemukseni. Yritähän löytää oma tiesi. Tsemppiä! :wink:

Post scriptum: Ojutkangas klinikalla saa tyyriin hoidon ohessa ilokaasua hengitelläkseen, mikäli haluaa maltaita maksaa eikä Seurasaaren happirikas äitiluonnon ilma maistu;)