Alkoholismi = alkoholin ahmimishäiriö!

Sama mekanismi kuin syömishäiriöisillä…he nauttivat viinaa häiriintyneesti. Mutta syömishäiriöinen joutuu opettelemaan syömään normaalisti kun taas holisti joutuu luopumaan kokonaan vinetosta. Entäpä jos käytämme syömishäiriön hoitoa alkoholismin hoidossa. Silloin holisti oppii nauttimaan viinansa muiden tapaan Sivistyneesti Siemaillen… OLEN NERO! Keksin hoitomuodon…

Ei hullumpi väläys tällä kertaa. :slight_smile:

Syömishäiriöt tosiaan muistuttaa päihderiippuvuutta, ja monet on sitä mieltä että etenkin nopeat hiilihydraatit kolahtavat aivoissa aivan samoihin dopamiini-järjestelmiin kuin vaikkapa alkoholikin.

Teoria ei tunnukaan ihan tuulesta temmatulta kun kuuntelee vaikkapa jossain pizzabuffet Golden Raxissa sokeri-pökkyrässä mekastavia kakaroita.

Ahmimishäiriöinen joutuu tosiaan opettelemaan ruuan kohtuukäytön, mutta päihdeongelmainen joutuu useimmiten luopumaan addiktion aiheuttajastaan kokonaan.
Mutta kyllä ahmimishäiriöisenkin voi olla hyvä luopua kokonaan niistä kaikkein koukuttavimmista herkuista; esim. pikaruuasta, leivonnaisista, suklaasta tms.

Monet ahmimishäiriöiset ovat löytäneet ratkaisun karppaamisesta! Ja ah ja voih, karppaushan on myös tälläinen hihhulijuttu, johon voi hurahtaa innokkaasti ja sitten alkaa saarnata sitä ehdottomana totuutena , niinkuin tällä palstalla pruukataan joistain asioista sanoa. :smiley:

Minusta tosin koko karppaus-vouhotus on nykysin mennyt niin pitkälle, että koko sana alkaa jo ärsyttää.

Minä jo vaistosin että sä Ketostix osaat arvostaa suurta Viisauttani. Moni sitä ei nöyrry tunnustamaan mutta monesta jutustani paljastuu aina Suurempi Viisaus…