Alkoholiongelman merkityksiä elämässä- tarinoita kaivataan!

Hei!

Teen Helsingin yliopistossa pro gradu-tutkielmaani sosiaalitieteiden laitokselle aiheenani alkoholiongelmien merkitykset ihmisen elämässä. Tarkoituksenani on kuvata, miten alkoholiongelma vaikuttaa ihmisen elämään ja ihmisen käsitykseen itsestään.

Tätä varten, tarvitsenkin Teidän apuanne! Kirjoita vapaamuotoinen kirje, jossa kerrot omista kokemuksistasi ja tuntemuksistasi siitä, miten alkoholiongelma on vaikuttanut sinun elämääsi ja kuinka se mahdollisesti on yhteydessä siihen, millainen ihminen olet ja koet olevasi nyt. Kirjeessä ei ole minimi tai maksimi pituutta, eikä tarkoituksena ole tuottaa kirjakielistä mestariteosta. Tärkeintä on, että kerrot tarinasi omasta alkoholiongelmasta, omista kokemuksistasi ja ajatuksistasi.

Kerrothan kirjeessäsi kuitenkin oman ikäsi ja sukupuolesi, sekä millainen elämäntilanteesi päihteiden käytön suhteen on tällä hetkellä. Mikäli kirjoittaminen tuntuu aluksi hankalalta, voit käyttää apuna seuraavia kysymyksiä:

  • Miten kuvailisit alkoholiongelmaasi?
  • Miten alkoholiongelma on vaikuttanut elämääsi?
  • Millainen rooli alkoholilla on ollut ja on elämässäsi?
  • Millainen ihminen koet olevasi, ja onko alkoholiongelmasi jollakin tavalla yhteydessä siihen?
  • Kuinka koet, miten muut ihmiset näkevät sinut?

Kirjeet käsitellään luottamuksellisesti, eikä niissä olevia tietoja käytetä muuhun tarkoitukseen kuin Pro gradu-tutkielman aineistona. Kaikki tunnistamiseen liittyvät tiedot muutetaan. Palauttamalla kirjoittamasi kirjeen ilmaiset suostuvasi Pro gradu- tutkielman osallistumiseen. Tutkimukseen osallistuminen on kuitenkin mahdollista peruuttaa missä vaiheessa tahansa ilmoittamalla tästä tutkimuksen tekijälle.
Lisätietoja tutkielmasta voit kysyä ohessa olevista yhteystiedoista. Voit palauttaa kirjeesi lähettämällä sen joko postitse tai sähköpostitse. Lähetäthän kirjeesi viimeistään 30.5.2012 mennessä.

Mira Kanerva
Poste Restante
00870 Helsinki
mira.kanerva@helsinki.fi
p. 0408358686

Hei Hannu,

kiitos vastauksestasi!

Hei,

kaipailen yhä lisää kirjeitä Pro gradu-tutkielmani aineistoksi! Olisin kiitollinen, mikäli kertoisitte oman tarinanne alkoholiongelmasta, ja sen vaikutuksesta teihin ja elämäänne. Mikäli kirjoittaminen tuntuu vaikealta, myös haastattelu on mahdollinen. Haastatteluajan voit sopia ottamalla minuun yhteyttä.

Terveisin,

Mira Kanerva
Poste Restante
00870 Helsinki
p. 0408358686
mira.kanerva@helsinki.fi