Alkoholi ja kuulo?

Moi!
Onkohan koskaan tutkittu tai onko havaittu,
että vaikuttaako pitkäaikainen alkoholin suurkulutus
kuuloon huonontavasti?
Esimerkiksi jos 30 vuotta on juonut enemmän kuin kohtuullisesti?

En ainakaan ole kuullut… köh :slight_smile: Kuullun ymmärtämiseen alkoholi vaikutti kylläkin omalla kohdallani melko oleellisesti.

Onko itselläsi epäilys siitä, että niin olisi tapahtunut?

Joo… Viime vuosina toisen (ihmisen) kanssa keskusteleminen on vaikeutunut, jos vähänkin taustalta kuuluu jotain puheen sorinaa, musiikkia, liikenteen tms. ääniä. Jatkuvasti joutuu toistamaan: Mitä!? Ai mitä!? :frowning: Henkilö vaikka olisi kuinka lähellä, niin hiljaisetkin taustaäänet sotkevat…

Varmaankin kannattaa tutkituttaa terkkarissa. Mutta tuo mitä kuvasit voisi olla myös keskittymiskyvyn häiriintymistä - ettei kykene suodattamaan relevanttia ja vähemmän relevanttia toisistaan?

Itselläni on samaa vaivaaa, mutta niin on monilla kohtuukäyttäjäystävillänikin ja jopa raitistelevilla. Kävin lääkärissäkin vaivan vuoksi, ja todettiin jotain kuulonalenemaa. Juuri puheesta on vaikeaa saada selvää selviltäkään, jos ei näe toisen puhuvan. Melussa ei jaksa edes keskustella kun joutuu arvaamaan puolet. Kotonakin kaikki hurina ja törinä haittaa, astianpesukone, pyykkikone, tuuletin, ilmanpuhdistaja jne, jne… Olen kyllä käyttänyt alkoholia reippaasti, mutta omalla kohdallani luulisin kuuloasiassa perinnöllisyydellä olevan ison merkityksen, ja ehkä sillä, että muutama vuosi vierähti aika meluisassa ympäristössä.