ÄLÄ RUOKI TROLLIA

Koska kaikki eivät ehkä tulleet lukeneeksi Gripin linkkausta, niin tässä oleellinen omana ketjunaan ettei todellakaan tule Trollia ruokittua.

[size=150]Älä ruoki trollia!
[/size]

Netiketti suosittelee olemaan ruokkimatta trollia. Tämä tarkoittaa käytännössä trollin jättämistä omaan arvoonsa ja suhtautumista trollaaviin viesteihin tai viestiketjuihin ikään kuin niitä ei olisi koskaan kirjoitettukaan. Tämä on usein vaikeaa, sillä muutaman ihmisen trollaantuminen saattaa aiheuttaa trollaustarkoituksessa aloitetun keskustelun laajenemisen tai olemassa olevan keskustelun väärille urille ajautumisen.

Joo. Tosin trolleissa on eroja, ja joskus trollikin onnistuu puolivahingossa (?) aloittamaan ihan hyvän keskustelun.
Trollejakin voi siis tiettyyn pisteeseen asti suvaita, ja jos alkaa liikaa ärsyttää niin ignore päälle.

Mutta esim. Kalevi_Kalsarilla on ajoittain ollut ihan hyviäkin väläyksiä, vaikka suurin osa jutuista onkin mitä on. Harmillisimpia trollit on sillon, jos niitä ei ihan heti tunnista trolliksi vaikka kaikki viestit on pelkkää provokaatiota, niinkuin esim. viime vuonna pakkaa sekoittanut “virtuaali-AA:lainen” perusmies.
Sama henkillö kuin Kalevi_kalsari, I presume. :slight_smile:

Kyllähän siinä trollaamisen ja vakavasti otettavan kirjoittamisen rajalla keikkui myös nimimerkki “” alias “kolmepilkku”, entinen RauniO ja sitä ennen V.A.T.

WIkipedian trolli-artikkelissa mainitaan myös nettitermi flametus, jota tällä foorumilla on joskus kyllä nähty ihan liikaakin! :smiley: fi.wikipedia.org/wiki/Flame

Onneksi nykysin meininki on paljon rauhallisempaa ja sivistyneempää. Pääasiassa nykymeininki foorumilla on minusta tosi hyvä, ja kirjoittajat on ihania. : )

Hai, sie tyttö hyvä…jokunen peelokin täällä ollu… :slight_smile:

fi.wikipedia.org/wiki/Peelo

Mä en ymmärrä, mikä niissä trolleissa nyt lopulta niin kamalaa on. Ehkä keskustelu voi ajautua hetkeksi väärille urille, mutta rönsyileehän se välillä kovasti ilman mitään trollailuitakin, ja miksi ei saisi. Ei tätä nettikeskustelua niin kuolemanvakavasti aina tarvitse ottaa, niin kuin ei elämää muutenkaan.

Jos joku trolli on todella ilkeä, menee pahasti henkilökohtaisuuksiin ja riepottelee hampaissaan jotain tiettyä kirjoittajaa, niin sitten asia on toki aivan eri, eikä sellaista tule hyväksyä, mutta esim. nuo Kalevi Kalsarin(+lukuisten sivupersooniensa) jutut ovat olleet mielestäni usein ihan hauskoja tai sitten aika yhdentekeviä, ja kuten Ketostix sanoi, niissä on ollut myös ihan hyviä oivalluksia.

En mä ainakaan ole huomannut, että täällä keskustelun taso olisi kärsinyt mitenkään kovin vakavasti tai pysyvästi joidenkin trollien vuoksi. Kyllä asialliset keskustelijat jatkavat lopulta siellä asialinjalla, vaikka väliin vastaisivatkin johonkin selkeään trollaukseen.