Ajattelemisen aihetta

Alkupuhe kirjasta PAHA TYTTÖ, koukussa viinaan, miehiin ja työhön, joka on Eija Nyman-Janatuisen selviämistarina:

Olet ottanut käteesi tämän kirjan.Haluat ehkä vinkkejä raitistumiseen, mutta et millään viitsisi selata koko kirjaa läpi löytääksesi vastauksia. Säästän sinulta vaivan ja annan vastaukset tässä;
Vain sinä tiedät oman tämänhetkisen tilanteesi alkoholin käytön suhteen. Ehkäpä juomisesi on jo karannut käsistä. Kokemuksesta voin sanoa, että ilman apua et todennäköisesti tule onnistumaan raitistumisessa.

Sinun kannattaa hakea apua päihdeongelmaasi päihdeasiantuntijoilta.Hae apua vertaisryhmistä, katkaisuhoidosta (joka on vain ensiapu ) tai pitkäaikaishoidosta kunnalliselta tai yksityiseltä puolelta.
Myös psykiatrilta tai lääkäriltä saattaa löytyä apua, mutta heidän luonaan asian ydin usein vain kierretään. Todennäköisesti olet myös mestari löytämään erillaisia syitä, miksi käytät alkoholia tai muita päihteitä ja manipuloit psykiatria mennen tullen.

Lääkäri taas määrää reseptillä unilääkettä, rauhoittavaa ja tietenkin masennuslääkettä. Kappas vaan, pian huomaatkin olevasi sekakäyttäjä ja sitten masennut ihan oikeasti.

Raitistuneet alkoholistit ja narkomaanit ovat todellisia asiantuntijoita, sitä paitsi suurimmalla osalla on vilpitön halu auttaa, eikä se maksa mitään.

Jos et ole valmis hakemaan ja pyytämään apua päästäksesi irti alkoholista tai muista päihteistä vaan uskot osaavasi hoitaa homman ihan itse, niin unohda koko juttu.
Jatka elämääsi samaan tyyliin, niin toleranssisi tulee kasvamaan; tarvitset lisää, enemmän ja useammin alkoholia, kunnes todennäköisesti kuolet ennen aikojaan. Niin tekee suuri osa työikäisistä alkoholia liikaa käyttävistä suomalaisista miehistä ja naisista Suomessa.

Kaverini Heikki sanoo usein: ‘Kun lopetin dokaamisen lopettamisen yrittämisen, niin onnistuin.’ Tämä tarkoittaa, että nosta kädet ylös ja pyydä apua.

Eija Nyman-Janatuinen

Täällä eräs paha tyttö sanoo: näin on! Ei juurikaan lisättävää. :slight_smile: