Jyväskylää ensialkuun:
jyväskylän a-kilta Päivätoimintakeskus on auki vuoden jokaisena päivänä klo 8.00 – 21.00
Vertaistukea päihdeongelmaan ja toimintaa päihteettömään päivään.
Mahdollisuus pelata biljardia, korttia, ym.
Jäsenillä mahdollisuus kohottaa kuntoaan salilla sekä nikkaroida puu-/metalliverstaalla sekä päiväruokailuun.
Osallistutaan omiin sekä A-Kiltojen Liiton järjestämiin tapahtumiin.
Kartanolta löytyy 8 tukiasuntoa päihteistä eroon pyrkivälle ihmiselle.
Sauna lämpiää ti , ke, la
Naisille:
Tiistaisin klo 14.00 – 19.30 toimintaryhmä A-Kilta toiminnasta kiinnostuneille naisille, sauna myös lämpimänä naisille.
…
Nuorisopalvelut
Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut
Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluilla on nuorille ohjattua toimintaa, tietoa ja neuvontaa nuorisotiloilla, kerhoissa, leireillä, retkillä, vaikuttajaryhmissä ja verkkopalveluissa. Toiminta on avointa kaikille nuorille, se on pääasiassa maksutonta ja toiminnasta vastaavat koulutetut nuorisotyöntekijät. Nuorisopalvelujen toiminnat on tarkoitettu pääasiassa 13–18 –vuotiaille.
Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut - nuorisotilat
Nuorisotilat toimivat nuorten kohtaamispaikkoina kaupungin eri alueilla ja ne ovat avoinna kaikille nuorille useana iltana viikossa. Turvallisessa nuorisotyöntekijän ohjaamassa tilassa voi tavata kavereita, pelata erilaisia pelejä, kuunnella musiikkia, katsella televisiota, käyttää internetiä ja tehdä läksyjä. Tiloilla on myös kerhoja, teemapäiviä, yökahviloita, retkiä sekä pienryhmätoimintaa. Alueilla tehdään monialaista yhteistyötä ja muun muassa helpotetaan alueen seiskoja siirtymään alakoulusta yläkouluun ryhmäytysten avulla.
Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut - Etsivä nuorisotyö
Etsivän nuorisotyön ohjaajat ohjaavat ja neuvovat 15-25 –vuotiaita tukea tarvitsevia nuoria.
Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut - Sosiaalinen vahvistaminen
Sosiaalinen vahvistaminen eli Sohva on Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluissa kokonaisvaltaista lapsen ja nuoren elämänhallinnan tukemista. Elämänhallinnan tukemisessa on vahva ennaltaehkäisevän työn näkökulma. Sosiaalista vahvistamista toteutetaan monialaisella yhteistyöllä. Toimintamuotoina ovat muun muassa pienryhmä- ja kerhotoiminta.
Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut - Osallisuuskasvatus
Nuorisovaltuustossa ja nuorten osallisuusryhmissä toimivat nuoret, jotka ovat kiinnostuneet ottamaan kantaa ja vaikuttamaan niin lähiympäristöönsä kuin asioihin laajemminkin. Osallisuuskasvatuksen koordinaattorit toimivat koulujen oppilaskuntien hallitusten kanssa ja tarvittaessa auttavat niitä koskevissa asioissa.
Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut - Nuorten katupäivystys
Nuorten katupäivystys Synkkis on pääosin perjantai-iltaisin asuinalueilla, puistoissa ja nuorten kokoontumispaikoissa tapahtuvaa etsivää nuorisotyötä. Nuorisopalvelujen ja seurakunnan nuorisotyöntekijät sekä Synkkis-vapaaehtoiset kohtaavat nuoria heidän vapaa-aikanaan siellä missä nuoret ovat. Tarkoituksena on keskustella, seurata tapahtumia, puuttua ja auttaa tarvittaessa.
Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut - Kulttuurinen nuorisotyö
Kulttuurisella nuorisotyöllä tuetaan nuorten itseilmaisua sekä nuorten omien aloitteiden ja ideoiden toteutumista. Kulttuurinen nuorisotyö tarjoaa areenoita nuorten tuottamalle kulttuurille Jyväskylässä.
Vanhempain Olkkarit
Murkkuikäisten nuorten vanhempien kohtaamispaikkoja. Olkkareissa keskustellaan osanottajien toiveiden mukaisista teemoista ja aiheista.
Nuoreten matalan kynnyksen ohjausmalli - OhjausLaturi
OhjausLaturi on perusopetuksen jälkeisen nivelvaiheen pudokkuutta ennaltaehkäisevää moniammatillista ohjaustyötä tukeva toimintamalli.
NuortenLaturi.fi
NuortenLaturi.fi on tiedotus-, tieto- ja neuvontapalvelu. NuortenLaturin seudullisessa verkkopalvelussa asiantuntijat vastaavat nuorten kysymyksiin muun muassa terveyteen ja ihmissuhteisiin liittyen. NuortenLaturin tapahtumakalenteria selaamalla saa tietoa erilaisista harrasteista, tapahtumista, kerhoista tai leireistä. Nuorisopalvelut vastaa seudullisen palvelun ylläpidosta.
…
Ev.lut. seurakunnan koululaistyö
Ev.lut. seurakunnan nuorisotyö
Jyvälän Nuoret ry
Kerho- ja leiritoimintaa lapsille ja nuorille
YAD, Young Against Drugs
Nuorten ehkäisevän huumetyön yksikkö
Nuorisotalo Cafe Center
Kahvila antaa nuorisolle mahdollisuuden kokoontua vapaa-ajan viettoon päihteettömästi.
“Oikeaa palvelua oikeaan aikaan”
Päihdekuntoutusohjelmien kehittämisprojekti Päihke on Jyväskylän A-killan, Jyväskylän katulähetyksen, Jyväskylän Seudun Päihdepalvelusäätiön, Tekevä-säätiön, Vaajakosken Suvanto ry:n ja Väentupa ry:n yhteistyöhanke vuosille 2003-2006.
Hanke kohdistuu ensisijaisesti Jyvässeudulla asuviin päihdeongelmaisiin. Tavoitteena on kehittää olemassa olevia päihde- ja tukipalveluja sekä rakentaa päihdekuntoutujan kokonaisvaltaisen kuntoutumisen kannalta toimivia ja joustavia yhteistyökäytäntöjä järjestöjen kesken.
…
Jyväskylän Jokikievari
Matarankatu 6
40100 Jyväskylä
040 653 7629
jstry.yhdistysavain.fi
Avoinna ma–pe klo 8–18, la klo 8–15
…
Mielenterveysyhdistys Kello ry
Kivääritehtaankatu 10 B k1,40100 Jyväskylä
p. 044 – 282 1119
sp. mtykellory.net
…
Päihdepalvelut
Päihdepalveluja on saatavissa kaikilla JYTE:n terveysasemilla sairaanhoitajien ja lääkäreiden vastaanotoilla. Terveysasemien yhteystiedot näet täältä. Terveysasemilla toimii myös päihdehoitajia, joiden vastaanottojen yhteystiedot näet tämän linkin kautta.
Täysi-ikäisten päihteidenkäyttöön liittyvissä akuuteissa tilanteissa yhteydenotto tapahtuu aina omalle terveysasemalle. Päivystyspalveluja ovat palvelu- ja hoidon tarpeen arviointi, hoitovaraukset, hoitoon saattaminen, päihdetestaukset sekä läheisten ohjaus ja neuvonta. Neuvontaa ja ohjausta annetaan arkipäivisin myös puhelimitse.
Sovatek-säätiön palveluihin hakeudutaan ensisijaisesti terveysaseman päihdehoitajan hoidontarpeen arvion kautta
Lisätietoa nuorten päihdepalveluista ja nuorisovastaanotosta.
…
jyvaskylanseurakunta.fi/tapahtumat
…
jyvaskylanseutu.fi/kannat/liikuntaseurat/
…
jyvaskyla.fi/neuvonta
…
asukastoimikunnat.koas.fi/blog/tag/paihteeton/
Ensiaskel toimintayksikkö:
Henkilökunta
Yksikkömme henkilökuntaan kuuluvat toimintayksikön vastaava, ensisuojan toiminnasta vastaava sairaanhoitaja, kuusi vakituista päihdetyön ohjaajaa, kuusi määräaikaista päihdetyöntekijää sekä osa-aikainen siistijä. Määräaikaiset työpaikkamme ovat tarkoitettu pitkäaikaistyöttömille osana kokonaiskuntoutusta. Tarjoamme myös työelämän harjoittelupaikkoja sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille. Henkilökunta on yhteinen Ensiaskel asuntojen ja ensisuojan kanssa.
Erityispiirteet
Ensisuojatoiminta ja tuettu asuminen lähtevät kohtaamisesta, palveluohjauksesta sekä tuesta, joiden avulla pyrimme mahdollistamaan ihmisarvoisen asumisen ja sitä kautta mahdollisuuden koko elämän muutokseen. Ensisijaisena kohderyhmänämme ovat asunnottomat päihdeongelmaiset, jotka tarvitsevat tukea asumisen onnistumiseen. Yksikkömme on päihteetön, mutta palvelua saa myös päihtyneenä.
Ensisuoja on avoinna ympäri vuorokauden. Se tarjoaa yösijan sekä asiakaslähtöisen palveluohjauksen tarvittavien palveluiden pariin. Avustamme sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvissä asioissa, asunnon saamisessa sekä päihdekuntoutukseen pääsemisessä.
Ensiaskel yksikön tuettu asuminen on itsenäistä asumista, jota tuetaan ja valvotaan tarpeen mukaan ympäri vuorokautisesti. Asukkaille on nimetty omat ohjaajat, jotka tukevat asiakkaiden arkea ja kuntoutumista yhdessä laadittujen palvelusuunnitelmien pohjalta.
Tuetun asumisen päätehtäviä ovat vuokranseuranta, löydettyihin päihteisiin puuttuminen sekä asuntojen siisteyden ja järjestyksen ylläpitäminen. Vuokrasopimuksessa ja yksikön järjestyssäännöissä mainittujen pelisääntöjen tarkoituksena on ensisijaisesti pyrkiä estämään asiakasuhteiden katkeamiset, häädöt tai vuokraoikeuden purkamiset sekä turvata kaikille asukkaille oikeus viihtyisään ja rauhalliseen asuinympäristöön.
Paikkamäärä
10 ensisuojapaikkaa, vastaanottoasunto sekä 50 tuettua asuntoa.
Jyväskylän Katulähetys ry
Ensiaskel
Kankitie 9, 40320 JYVÄSKYLÄ
puh. 0400 232 832
Etappi
Vähämäentie 78, 40500 JYVÄSKYLÄ
puh. 040 775 0379
Kalliomäki
Koluntie 105, 41120 PUUPPOLA
puh. 040 593 4954
Koluntie 99
Koluntie 99, 41120 PUUPPOLA
puh. 0400 942 612
Köhniö
Köhniönkatu 2, 40630 JYVÄSKYLÄ
puh. 040 591 7476
Myllyjärvi
Roninmäentie 2, 40500 JYVÄSKYLÄ
puh. 0400 604 391
Nurmela
Nurmelankuja 92, 41940 VESANKA
puh. 040 777 6163
Rasila
Vanhatie 13, 40530 JYVÄSKYLÄ
puh. 040 591 7476
Salmiranta
Mäystintie 12, 40520 JYVÄSKYLÄ
puh. 040 562 1112
Takalaiton
Kolmospesänkatu 6, 40520 JYVÄSKYLÄ
puh. 040 510 2987
…
Normal_7b52b8eb-1d63-4d2f-90b0-cfee01aad790
Kotisivu: yad.fi
Perustamisvuosi:
Toimiala: nuoriso- ja opiskelijajärjestöt, sairaus- ja potilasyhdistykset, neuvontajärjestöt
Kohderyhmä: nuoret
Jäsenmäärä:
Jäsenmaksu:
Osoite: Lutakonaukio 3
Jyväskylä
Yhteyshenkilö:
Julkaistu/päivitetty: 11.8.2016
…
ehyt.fi/fi/l%C3%A4nsi-suomi
…
Kahvila Lutakko
Lutakon kahvilan on tarkoitus toimia rentona vapaa-ajanviettopaikkana nuorille asiakkaille. Kulttuurin näkökulmasta katsottuna kahvila tarjoaa kulttuurikokemuksia ja elämyksiä, lähinnä elävän musiikin kautta, ilman taloudellista kynnystä. Päihteettömien tapahtumien ja toiminnan kautta nuorissa halutaan herättää ajatus vastuullisesta vapaa-ajanvietosta.
Kahvila Lutakko
Schaumaninkatu 3, 40100 JYVÄSKYLÄ
Puh 014 617 866
jelmu.net/kahvila
…
Avopalveluyksikkö Aino
Avopalveluyksikkö Aino on osa Ensi- ja turvakotien liiton Pidä kiinni® -hoitojärjestelmää, joka on kehitetty päihteitä käyttäville raskaana oleville naisille ja alle kolmevuotiaiden lasten perheille.
Toiminnan tavoitteena on:
Ehkäistä ja minimoida sikiövaurioita tukemalla
äidin päihteettömyyttä raskausaikana
Vahvistaa vanhemman ja vauvan välistä vuorovaikutusta
ja vanhemmuutta perheissä, joissa toisella tai molemmilla vanhemmilla on päihdeongelma
Tukea perheen päihteetöntä arjessa selviytymistä
Raskaana oleville naisille tarjotaan etsivän työn tukea. Etsivä työ on odottavan äidin ja lähiomaisten kanssa työskentelyn lisäksi joustavaa viranomais- ja verkostoyhteistyötä. Raskausaika on naisen ja miehen valmistautumista vanhemmuuteen. Tavoitteena on saada äidit luopumaan päihteistä raskauden ajaksi ja näin tehdä ennaltaehkäisevää työtä päihteiden aiheuttamien sikiövaurioiden välttämiseksi. Odottaville äideille järjestetään vertaisryhmätoimintaa ja yksilö- ja parikeskusteluita.
Vauva- ja pikkulapsiperheille tarjotaan avokuntoutusta, johon sisältyy ryhmätoimintaa ja kotiin tehtävää työtä. Äidin, isän ja lapsen välistä vuorovaikutusta tuetaan toiminnallisin menetelmin ja keskustelujen avulla. Kotiin tehtävä työ on osa Ainon perhekuntoutusta. Kuntoutus sisältää päihdeseulat tai alkometripuhallutuksen. Ryhmätoiminnassa asiakas saa ammatillisen kuntouttavan työskentelyn rinnalla vertaistuen kokemuksen.
Kuntoutus on lastensuojelun avohuollon tukea, josta sovitaan yhdessä perheen sosiaalityöntekijän kanssa. Lisäksi yhteistyötä tehdään muiden hoitotahojen ja perheiden lähiverkoston kanssa. Ainossa työskentelee moniammatillinen tiimi.
Vauvaperheiden päihdekuntoutusta on tehty Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n avopalveluyksikkö Ainossa yli 10 vuotta. Tulokset ovat hyviä, sillä suurin osa vanhemmista kuntoutuu hyvin.
Avopalvelu Aino tarjoaa myös ammatillista koulutus- ja konsultaatiopalvelua sosiaali- ja terveysalan työntekijöille.
…
kssotu.fi/versova/media/VAPAAEHTOISEKSI.pdf
…