AA:n heivanneiden ketju..mikä oli viimeinen PISARASI?

Mulla oli se kun eräs mies siellä oli sairastunut johonkin tautiin jossa oli tosi kälysiä oireita ja siihen saattoi kuollakin. Valtiomiehet lukivat sille omasta “raamatustaan” eli isostakirjasta sivua 234 jossa opetetaan alistumista kohtaloonsa ja tautikin kerrottiin “jumalan tahdoksi” tuon miehen suhteen!!! AA on pelkkää kirousta,sairautta ja kuolemaa!! Jeesus on Tie,Totuus ja Elämä! AA on sen sijaan Ojanpohja,Valhe ja Kuolema!!.. “Omiin synkkiin linnoihinsa vallitusten taa… pelokkaammat piilee hautomaan haamujaan” lauloi A.W.Yrjänä biisissään Melankolia…se kohta keksittiin AA-laisista… :laughing:

Saa kyl olla aika spede jos fanaattisesti ottaa elämän ohjeita jostain AA isosta kirjasta :laughing: :laughing:

Kannatta irrottautua lahkosta ja tärkeintä olisi kyetä myöntämään itsellensä tulleensa aika pahasti kusetetuksi manipuloivien valtiomiesten toimesta. Kognitiivinen dissonanssi ja ympäristön vaikutus monesti estää sen.

Ei ollut mitään viimeista pisaraa. Yht äkkiä vaan huomasin, etten ole käynyt neljään vuoteen. Ei ole ollut tarvetta. Paltsuissa oli joskus kiva käydä ilman tarvettakin, jonka vuoksi valitsin usein avoryhmän, kuten esim. Vuoriryhmä Helsingissä.

Nyt vaan ei ole tullut enää käytyä.

Kyllä sieltä vain otetaan! Mitä minä olen nähnyt…ja kuullut…

-Puhallettiin lähes itkua kun joku lukikin palaverissa EI-AA kirjallisuutta (luettu tosin koski alkoholismia)
-Eräs jätkä rupesi huutamaan kun kesken “Pyhien Kirjoitusten” lukemisen puhuttiin ja tekstin lukeminen jätettiin kesken

Ääriajattelu on mitä on. Henkimaailmaa ja mustavalkoisuutta. Muistetaan silti että muitakin fanaattisia oppeja on. Ja varotaan niitä kaikkia.

^niinpä…jotkut on myös melko fanaattisia täällä päihdelinkissäkin elämäntapaohjeineen…

Fanaattisuus elämäntavoissa on usein kiusa vain fanaatikolle itselleen. Itseään kai saa kiusata. Mutta jos sitä aletaan tyrkyttämään muille tai jakamaan ihmisiä “meihin” ja " muihin" , niin se on jo eri juttu. Kun elämäntapakysymyksissä ei ole mitään joukkueita joiden välillä olisi taistelua.

Mutta ihan tasapuolisuuden takia on myönnettävä, että AA on auttanut miljoonia juoppoja raittiuteen ja näin ollen myös tavallaan pelastanut heidät varmalta ennen aikaselta kuolemalta. Oli 12 askelta hölynpölyä tai ei…

Vittu mä vedän itteni jojoon, jos kerrankin vielä pilkkaan AA:ta :imp:

kellareiden pahin spurgu kirjoitti

Muistettava, että AA:n ohjelma on oikeastaan vastoin kaikkia itsekeskeisen juovan alkoholistin ajatus- ja käyttäytymistapoja. Vasta pelko ja hätä itsestä saa alkoholistin siihen tilaan, että hän on valmis ennakkoluulottomasti ottamaan vastaan sen avun, minkä AA voi antaa. On mahdollista vapautua pakanomaisesta juomisesta.

Ryhmissä jaamme kokemuksemme, voimamme ja toivomme

Eka kerta tää on kun mä luen et alkoholismi on elämäntapakysymys.

Ite olen taas kuullut ties kuinka monta kertaa.

“Kyllä hän pystyisi ihan helposti lopettamaan jos vain haluaisi”

“Ei sitä viinaa kukaan väkisin sun kurkusta alas kaada”

“Kyllähän minäkin voin juoda vain yhden lasillisen, miksi et sinä?”

jne…

Ja paskamaiselta joskus tuntuu , kun kuitenkin joutuu myöntämään, sitten jossain vaiheessa, että se on vielä tottakin.

Niin ilkeää kuin se joskus onkin, niin ei pidä lähteä mukaan harhohin, ei edes siihen harhaan ettei ihmisellä olisi muuta vaihtoehtoa kuin juoda, juoda vaan, päivästä ja vuodesta toiseen, kunnes fysiikka kertakaikkiaan pettää eikä pysty enää lasia huulilleen nostamaan.

Vaihtoehtoja on, ihan oikeasti, tunnustipa ihminen sen itselleen tai ei.

Helppoja eivät kaikki vaihtoehdot ole, eivätkä kaikille ole käytettävissä kaikki samat vaihtoehdot , erilaisia ja eri tilanteissa olemme. Ja jotkut vaihtoehdot ovat vaikeammin saavutettavissa kuin toiset. Joillekin esimerkiksi täysraittius näyttää olevan kovin vaikeasti valittava elämäntapa. Se muuten on elämäntapa. Yksi elämäntapa ihmisen elämisen tapojen joukossa. Eikä minusta lainkaan huono tapa. Ainakaan minulle.

Niistä piinaavista etanolifantasioistakin (tietoisista ja tiedostamattomista) on mahdollista päästä täydellisesti eroon niin, että lopulta naurat makeasti omille ajatuskuluillesi/tunteillesi jotka ovat nyt vain vakavan sairauden vääristämiä ja joskus jopa täysin tuottamia. Alkoholismi kuuluu psykiatristen sairauksien joukkoon koodilla F ja siihen on kyllä hyvät syynsä.

Lääketieteellistä koulutusta kun minulla ei ole, niin yritän välttää etten ryhtyisi hoito-ohjeita varsinaisiin sairauksiin antamaan. Olivatpa ne sitten psyykkisiä tai fyysisiä. Se ettei pidä lähteä harhoihin mukaan on ihan jotain muuta kuin hoito-ohje. Pikemmin varoitus siitä että harhojen myötäily voi jarruttaa hoitoon lähtöä silloinkin kun siihen aihetta on.

Just tällaiseen tapaukseen törmäsin.
Yhdeksänkymppinen äitimuorini kuulee öisin ääniä. Lämmitysputket tai vesiputket tai jokin muu seinien sisällä kohisee ja kolisee, mölisee, kiehuu ja jyskyttää niin ettei nukkumisesta tule mitään. Taukoavat kyllä hetkeksi kun kovalla äänellä kiljaisee että nyt hiljaa siellä!

On niitä putkia tutkittu ja vesiä tarkkailtu. Ei siellä semmoisia mölinöitä ole. Eikä kuulu.

Nyt tilanne eskaloitui vallan mahdottomaksi kun joku päivittäin lääkkeitä jakavista kotiavustajista oli mennyt myöntämään että kyllähän ne putket taitavat hiukan suhista… Todistettu on, sanoi mummu!
Just kun oli saatu jo puolittainen lupaus että voishan tästä lääkärinkin kanssa jutella, ja ehkä sinä on ihan pienenpieni mahdollisuus että korvissakin jotain tai että aivot sitten yön hiljaisuudessa jotain alkavat pyörittämään… liki se jo oli että ainakin sen mukavan geriatrin kanssa voisi jutella…

Ei jumalauta.

Kun ei mummun seinien sisällä möliseviä vesihiisiä, eikä ole olemassa myöskään viinapirua joka väijyisi vanhanaikaisen emalisen mehupullotratin ja viinanassakan kanssa valmiina jujuttamaan pirtua kurkkutorveen heti jos hiukankin leuka loksahtaa auki ja lähitorjunta-aseeksi varattu pitkävartinen kirves unohtuu oven ulkopuolelle saunaan mennessä…

Ei.
Niitä ei ole olemassa, eikä ole kenellekään hyväksi myönnellä että voihan niitä tietysti semmoisiakin…

No joo, myönnettäköön, että ei ole ittelläkään pätevyyttä antamaan hoito-ohjeita, kun en edes ole kyennyt ite raitistumaan. Kirjoitan tätäkin koskenkorva pullo kädessä.

Mutta kyllä se alkoholismi kuuluu mielenterveys ja käyttäytymishäiriöihin koodilla F.10

fi.wikipedia.org/wiki/ICD-10-p% … A4luokka_F

Aivan kun sä ottaisit aina tosissas viinapirutkin

WTF

[Poistettu asiattomuuksia -Päihdelinkin moderaattori]

[Poistettu asiattomuuksia -Päihdelinkin moderaattori]

:laughing: …ootteko syöny ärrinpurrin muroja tänään!?.. …kellarispuge on näköjään ainakin avannut tänään pullonsa ajoissa!

[Poistettu asiattomuuksia -Päihdelinkin moderaattori]