10 myyttiä alkoholin terveysvaikutuksista.

digipaper.fi/hok-elanto/5299 … ?pgnumb=50

Siinä ihan virkistävää lukemista alkoholin “terveysvaikutuksista”. Monihan meistä yrittää välillä uskotella alkoholin olevan jopa terveellistä, jotta sais jälleen yhden lisä syyn juoda.

Pitäähän sitä juomista nyt jollain perustella…

Pitää pitää :slight_smile: . Karkistakin varmaan löytyy jokin pikkiriikkinen hetkellinen myönteinen terveysvaikutus kun oikein mikroskoopilla tutkii. Ei ainakaan meikänarria saa nuo jutun “terveysvaikutukset” tarttumaan alkoholiin hyvinvoinnin parantamiseksi. Tuo juttu on siinämielessä hyvä, että vaikka kuinka yrittääs suosia alkoholin terveysvaikutuksia, niin aika vaikia niitä on löytää. Toki jos oikein petaa juomista, niin voihan niitä löytyä oikein roppakaupalla :laughing: .

Moi,
kyllä tuo markkinointi on aika ovelaa, koska siitähän tuossakin osittain on kysymys. Tuodaan esille terveyttä edistäviä asioita, pidetään yllä postiivista suhtautumista alkoholiin eli edistetään sen myyntiä. Kaksinaismoralismi on valtavaa alkoholin ympärillä. Mielestäni tälläisten positiivisten terveysvaikutusten yhteydessä pitäisi aina tuoda esille haitat ja riskit alleviivatusti. Missä on tutkijoiden vastuu? Mitkä tahot näitä tutkimuksia tilaa? Kuka rahoittaa tutkimukset? Haitat tiedetään, mutta alkoholin myyntiä halutaan siitä huolimatta edistää. Panimoteollisuus on Suomessa iso bisnes ja alkoholista tulevat verotulot valtion kassaan tervetulleita, siinä ei “muutama” tuhoutunut terveys ja elämä paljoa paina. Oksettavaa toimintaa. Kyllähän tosiaan tupakastakin julkaistiin aikoinaan tutkimustuloksia, joiden mukaan röökin veto oli oikeastaan ihan välttämätöntä, että pysyi hengissä ylipäätään. Menisikö läpi tänä päivänä? :laughing:

Pahinta minusta on se, että kirkkokin on mukana tuossa markkinoinnissa. Alkoholi on valtiionkirkossamme pyhitettty sakramentti, jota tarjoillaan laista kokonaan piittamatta jopa alaikäisille. Ikäänkuin viinassa asuisi, joku pyhä henki. :smiling_imp:

Omituinen terveysvaikutus mm. viinillä. Jo yhdestä lasillisesta väsyy, mutta uni on paljon luonnollista kehnompaa :open_mouth: :laughing:

Edelleenkin sitä mieltä, että alkoholista on ihmiselle hyötyä vain ulkoisesti. Sisäisesti käytettynä se on turhaketta niillekin, joiden elämä ei mene siitä kuralle. Minun, joka en ole ikinä osannut suhtautua alkoholiin muuten kuin maagisesti, on parempi pysyä siinä ulkoisessa käytössä. Siinäkään ei passaa innostua liikaa, sillä liiallinen käsidesin käyttö kuivattaa kädet.

–kh

Kerran makuun päästyämme me alkoholistit tarvitsemme alkoholia päästäksemme pohjalla asti. Kukin sitten sen oman määränsä mukaisesti. Minä join keskimääräisesti pullon kossua viikossa kolmenkymmenen vuoden ajan. Mitä se tekeekään?
52x30= 1560 plo