1.7.2020 ilman krapulaa?

Moi. Taas yksi alkoholiongelmansa uuvuttama nuori mies esittäytyy.

Tämä heinäkuu tuli tosiaan aloitettua ilmoittautumalla krapulassa töihin jälleen kerran liian pitkäksi venähtäneiden tasotteluiden jälkeen. Siinähän se pahin darra työn tuoksinassa hävisi, mutta jäljelle jäi ajatus että kenties tämä show on katseltu jo riittävän monta kertaa.

Ryyppäämällä on tähän mennessä mm. jääty vuosien ajaksi asunnottomaksi, hankittu rikosrekisteri, pilattu ihmissuhteita ja vähän omaa mielenterveyttäkin. Maksakin on viime vuosina jo hieman piippaillut. Tahti ei ole enää ihan yhtä hurja kuin joskus pahimpina aikoina, mutta turhan herkästi perjantaikänni venähtää koko viikonlopun mittaiseksi edelleenkin. Tipattomia kausia tulee pidettyä säännöllisen epäsäännöllisesti, ja raittiina oleminen alkaa monesti parin viikon jälkeen kulkea omalla painollaan. Kuitenkin jossain vaiheessa se yksi tai kaksi tuoppia alkaa taas houkuttaa. Käyttö pysyykin jonkun tovin kohtuullisena, kunnes huomaan taas satsaavani kaiken liikenevän aikani, rahani ja energiani alkoholiin. Jännää sinänsä, kun juominen ei pienen hiprakan jälkeen enää edes tunnu miellyttävältä.

Tuurijuoppoutta tai orastavaa alkoholismia, sama kai se millä nimellä tuota kutsuu. En vaan jaksa enää. Kirjoittelen pääosin seuratakseni itse tätä raitistumisyritystäni ja sen luomia fiiliksiä, mutta keskustelu on toki tervetullutta. Ensi heinäkuuhun olisi tosiaan kiva herätä raittiina ja mielellään jatkaa loppuelämä jonkun vähän fiksumman harrasteen parissa, mutta täytyy myöntää ettei usko itseeni ole tässä vaiheessa ihan niin vahva kuin haluaisin sen olevan. Ollaan nyt alkuun vaikka tämä viikko juomatta ja katsotaan miten äijän käy.

Hyvä!!!

Ja hirmuisesti tsemppiä!

Heisunnari!
Tervetuloa porukkaan!

Sulla on hyvä lähtökohta luovuttaa vahvempasi edessä, kun myönnät, että et jaksa enää. Alkoholismi on etenvä krooninen sairaus, joten juomisen jatkamisella elämäsi menisi kohti entistä suurempia vaikeuksia. Kirjoittele ja lue, ne auttavat, mutta suosittelen myös kasvokkain tapahtuvaa kokemustenvaihtoa.

Ryhmissä jaamme kokemuksemme, voimamme ja toivomme ratkaistaksemme yhteisen ongelmamme

Hyvä kun raitis elämä on alkanut kiinnostaa, olkoonkin, että mennyt elämä on mitä on.

Itsellänikin on asioita takana jotka olisi saanut jäädä tekemättä, mutta ehkäpä minä tarvitsin ne kaikki, jotta tänään elämä on elämisen arvoista.

tsemppiä sunnari kyllä se siitä lähtee. Olet varmaa huomannu saman mitä meikäläinen että mitä vanhemmaksi tulee nii sitä vähemmän saa irti viinasta, ja jossain kohtaa se kääntyy päälaelleen että siitä ei kohta saa enää mitään irti vaan masentaa ja vituttaa vaan kun on ottanu. kyllä on sellaset krapulat ja vapinat käyty läpi että huh huh. ja tiedän että ihan seinään se lopettaminen on perkuleen vaikeeta (itteltä ei onnistunu monee kertaa ko yritin) vaan välillä sitä retkahtaa, MUTTA siitä ei saa lannistua eikä masentua ko uutta matoa koukkuu ja valoa päin. jos ei ihan saa lopetettua niin yritä ainakin vähentää reilusti, niin minäkin tein ja nyt lopettaminen häämöttää jo.

Viikko takana ja raittiina edelleen. Pari alkoholitonta olutta tuli juotua kun morjestin kaveria baarissa. Taidan pitäytyä jatkossa ihan vaan vissyssä, vetistä paskaahan nuo alkoholittomat kaljat ihan suomeksi sanottuna ovat. Tuollainen pikainen kuulumisten vaihtaminen selvänä baariympäristössä kyllä noin muuten ihan positiivinen kokemus, vaikka pitempään jatkuva juoppojen horinoiden kuunteleminen onkin omiaan ajamaan miehen alkoholismiin.

Pahin on toki vielä edessä: se hetki kun olet jo ollut juomatta sellaisen ajan, ettei kaikki se tyriminen ja pahoinvointi ole enää tuoreessa muistissa ja yksi kalja vaikuttaakin taas ihan hyvältä idealta.

Tsemppiä sinulle!

Itseltä onnistui toisella kerralla 4 vuoden alkoholiton “putki” josta olin todella onnellinen ja kuten sanot aikaa jäi niin paljon muuhun kun oli energiaa erilailla. Kuitenkin nyt sitten parisen vuotta on taas mennyt kun edelleenkin halajan sitä kohtuukäyttöä joka ei tietenkään onnistu paria viikkoa enempää. Tulin tänne siis uudelleen roikkumaan ja hakemaan kadonnutta motivaatiota! :blush:

Viikonloppuna lipsui, tänään sietämättömästä olosta huolimatta sentään korkki kiinni. Tuntuu nihkeältä kirjoittaa tätäkin. Ehkä tämä tästä.

Joo-o. Vierähtihän tuossa taas joku tovi enemmän tai vähemmän hunningolla, eihän hyvää putkea ihan seinään kannata katkaista. Tai siis ainakaan kykene. Nyt takaisin aloitusruutuun ja uusi raittiusyritys.

Fiilikset pitkälti samat kuin aloitusviestiä kirjoittaessa, oma alkoholismi vituttaa niin ettei veri kierrä. Pitää yrittää kääntää kiukku motivaatioksi ja keksiä vapaa-ajalle jotain fiksua toimintaa ettei ratkea ryyppäämään tylsyyteen. Ikävä todeta, mutta joutunee myös ottamaan hieman etäisyyttä osaan tuttavapiiristä, päihteisessä seurassa selvinpäin hengaaminen on raskasta touhua ja kynnys retkahdukseen matala, kun on vaan niin pirun helppoa ja kivaa juoda itsensä mukavaksi. Harrastuksia onneksi on, vielä pahemmassa jamassahan tässä varmaan olisikin ilman.

Huomenta sunnari!
Luin ketjusi. Ei mulla muuta, kyllä sulla on samat mahdollisuudet raitistua kuin muillakin.

Ensimmäiset asiat ensiksi

Alkaa jo tuntea itsensä joten kuten ihmiseksi. Morjestin kavereita ja sorruin alkoholittomaan vehnäolueen kun vissyn tilaaminen olutravintolassa olisi tuntunut hölmöltä. Paskaahan se oli. Mukavat hengailut ennen baaria ja vähän matkaa siinä istuessakin, mutta jotenkin nopeasti sitä vaan turtuu sosiaalisiin tilanteisiin kun ei ota alkoholia.

Tuli siinä tiskillä mieleen, ettei oikeen kehtaa sanoa ettei juo. Paria viime viikonloppua kun miettii, niin kyllä sitä näköjään herkästi ratkeaa ryyppäämään edelleen.

sunnari kirjoitti

Tarkoitatko, että alkoholiton olut oli paskaa vai se, että et reilusti tilannut vichyä? Ehkä tarkoitat kumpaakin?

Ensimmäiset asiat ensiksi

Ensimmäistä, mutta kummatkin totta. :smiley:

Nyt puistoon tupakoimaan, kuten kuivuvan pulsun kuuluu.

Itte sunnari samassa jamassa ko sinä. Itelläni herkästi aukee pullo tylsyyden takia ja seuran takia (lähinnä nykyään vaan tylsyyden takia kun useimmat kaverisuhteet menny jäihin koska kaikille maistuu vaan itte en voi olla seurassa missä ryypätä koska sitte kiusaus on liian suuri)

Jep. Oman kokemukseni mukaan riippuu kyllä myös siitä, millaisia määriä seura ryystää. Ei haittaa ollenkaan jos joku siihen kykenevä ottaa pari juomaa, mutta siinä vaiheessa kun porukalla on promillet humalan puolella, alkaa kotiinlähtö houkuttaa. Jotkut harvat poikkeukset ovat jopa vaikutuksen alaisena varsin siedettävää seuraa, siinä missä itselläni alkaa häirikkömoodiin siirtyminen jossain siinä siksarin paikkeilla.

On nää jutut silti korvien välistäkin kiinni. Naisystävä kutsui eilen mukaan moikkaamaan kavereitaan, ja oli vaihteeksi jopa mukavaa baarissa. Otin tällä kertaa ihan vaan sen vissyn, heittelin dartsia ja poistuin daamin kanssa levolle jengin ollessa vielä suht sivistyneessä kuosissa.

Nyt kotihommia ja huomenna vaihteeksi freesinä töihin.

Pesen pyykkiä, kuuntelen musiikkia ja odottelen pitsaa ja isoa vissyä saapuvaksi. Kapakka ei houkuttele. Nikotiinia kaipaa kyllä sitäkin enemmän kun sattuu olemaan röökit, rahat ja nuuskat loppu.

Kolmas raitis viikonloppu alkaisi pikkuhiljaa olla takana, viinan kiroista pidättäytyminen alkaa sujua jo omalla painollaan. Kävin eilen kuuntelemassa vähän elävää musiikkia, ja iskee kyllä tuollaisissa riennoissa väsy aikaisemmin kun ei ota viinaa. Loppuillasta oli jo keskittyminen pieninä palasina maailmalla ja tänäänkin viihtyi sängyssä puolillepäivin.

Ruoka maistuu eikä edes juuri vituta, eli eipä tässä kai mitään hätää ole.

Se on jännä tosiaan miten se riekkuminen yli puolenyön ei kyllä paljoa nappaa selvinpäin. Saati itsellä se ylenmaailmallinen sosiaalisuus. Joku kirjoitti aiemmin tähän ketjuun että tylsyyteen juo. Mutta ei minulla kyllä ennen tylsää juuri koskaan ollut, viina ei vaan ollut mikään vaihtoehto ennekuin nuorena aikuisena keksin että alkoholi auttoi hetkellisesti puhjenneeseen dissosiaatiohäiriöön.

Siitä se sitten lähti ja viina pikemminkin heitti kaiken päälaelleen ettei muuhun enää ollutkaan aikaa kun juomiseen, sen suunnitteluun ja siitä selviämieen.

Kuukauden päivät täynnä. Hyvä minä!

Vissyn kulutus on noussut ihan uusiin lukemiin. Tuntuu että saa paljon enemmän aikaan kun alkoholi ei syö puhtia, toisaalta sosiaalinen elämä on tietyiltä osin muuttunut aikamoiseksi tervanjuonniksi. Ei kai siinä, voi ihmisten kanssa kuulemma viettää aikaa muunkin kuin dokaamisen parissa, ja jos puhelimet joidenkin kohdalla hiljenevät juomattomuuden vuoksi niin siinähän hiljenevät.

Hei sunnari ja onnittelut kuukaudesta!

Minulla ei juomisen loppuaikoina ollut oikeastaan kuin yksi kaljakaveri, mutta kun pääsin mukaan AA-ryhmään, sain nopeasti uusia kavereita, tukimiehiä ja vähitellen ystäviäkin. Muutamia pariskuntia japerheitäkin on raitistuneista alkoholisteista tullut läheisiksi. Ja pikkuhiljaa mm. harrastusten kautta ja raittiuden myötä on tullut muitakin ihmissuhteita.

Raitis päivä on alkoholistille täyden kiitoksen paikka.

Tänään et ole yksin